Přípravu na US Open zahájí ve Washingtonu dvě Češky

- Jan Vojkůvka

Zatímco podstatná část předních českých tenistek je na olympiádě v Paříži, ne všechny se do úzkého výběru dostaly. Ty, co nechtěly startovat, nebo se nevešly mezi nejlepší čtyřku, se už poctivě začínají připravovat na betonech před newyorským US Open. A Karolína Plíšková s Marií Bouzkovou tuto přípravu okoření účastí na turnaji WTA ve Washingtonu.

Karolína Plíšková už s předstihem avizovala, že usilovat o účast v Paříži nebude a raději se bude soustředit na turnaje kvůli potřebným bodům do žebříčku, aby se dostala mezi nasazené hráčky na US Open. To byl její hlavní cíl po Wimbledonu, na kterém skončila v úvodním kole.

První akcí po volnu bude Mubadala Citi DC Open ve Washingtonu, kde v prvním kole narazí na čínskou tenistku Ja-fan Wang. S tou se utkala naposledy před pěti lety a tehdy ji v Cincinnati deklasovala 6:1, 6:3. Ve druhém kole by mohla narazit na nasazenou šestku Viktorii Azarenkovou.

Druhou Češkou ve Washingtonu bude Marie Bouzková. Šestadvacetiletá tenistka ve Wimbledonu skončila ve druhém kole, což pro ni bylo zklamáním, které chce rozhodně na severoamerických betonech napravit. Ostatně, v minulé sezoně byla ve čtvrtfinále v Cincinnati, osmifinále v Montrealu a třetím kole US Open.

Los pro Washington se aktuálně 42. hráčka světového žebříčku dozví až po skončení kvalifikace. Ve druhém kole by mohla narazit na nasazenou devítku Anastasiji Potapovovou.