Bethanie byla nadšená, líčí Šafářová. Teď vyrazí s rodinou karavanem po Americe

- Marek Bartošík

Návrat populární dvojice „Bucie“ sice vítěznou tečku nepřinesl, Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová si ale finále na Livesport Prague Open velmi užily. Česko-americké duo uhrálo proti Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové výsledek 3:6, 3:6 a ukázalo, že i po šestileté pauze od deblové spolupráce umí ukázat parádní výkon.

Čeští fanoušci si nemohli přát nic lepšího. V pátek dopoledne se na centrální kurt v areálu pražské Sparty vydaly čtyři grandslamové vítězky, z toho tři Češky. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou potvrdily roli favoritek, spokojené však mohly být i poražené finalistky Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová.

Jak jste si užily finále na Livesport Prague Open?
Byl to dobrý zápas, atmosféra byla úžasná. Holky jsou nejlepším párem světa. I když skóre bylo 6:3 a 6:3, utkání bylo vyrovnané. Jsem ráda, že jsem zase zažila takový krásný turnaj.

Při ceremoniálu jste se s Bethanií neubránily dojetí, že?
Bylo to nostalgické, na kurtu jsme toho spolu strašně moc prožily. Po šesti letech jsme hrály zase spolu. Mám dvě děti, které mi fandí. Bylo to dojemné.

Atmosféra byla na páteční dopoledne skvělá. I na grandslamech je výjimkou, když čtyřhru sleduje přes dva tisíce lidí…
Bethanie byla nadšená. Říkala jsem jí, že tady má moc lidí, kteří ji mají rádi. A od prvního dne říkala: Wow, tady lidi opravdu milují tenis! Jsem moc ráda, že tady byla na každém zápase taková podpora.

Co soudíte o formě páru K+S, který vás ve finále porazil a teď míří na olympiádu?
Holky hrají skvělý tenis. Kačka vyhrála dva grandslamy, každý s jinou parťačkou, což je naprosto neuvěřitelné. Bára je taky výborná deblistka, navíc vyhrála Wimbledon. Myslím, že jsou obě ve výborné formě, a doufám, že přivezou zlato.

Jak vypadalo pokračování spolupráce v zákulisí? Přece jenom jste dvojnásobná maminka…
Bethanie bydlela u nás doma, ráno ty přípravy, všude prostě binec. A než děti vypravíme… Vždycky jsem já byla všude brzo a ona pozdě. A teď je to naopak. Já jsem ta, co nestíhá připravit snídani, obléct děti…

Platí, že s Bethanií vás už další zápasy nečekají?
Zatím nemáme v plánu další turnaj. Cestování se dvěma dětmi je opravdu náročné. Ale uvidíme, necháváme tomu volný průběh. Teď se s tenisem na chvíli určitě rozloučím.

Jaké máte plány na zbytek léta?
Teď máme velké cestovatelské plány. Jedeme karavanem po Americe i s dětmi. Máme okruh skoro tři tisíce kilometrů, takže to bude divoké. Ale my máme rádi výzvy, takže před sebou máme další.

Livesport Prague Open 2024 (ženy, CZE, 267 082 USD, antuka)
Finále čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Matteková-Sandsová (USA), ŠAFÁŘOVÁ 6:3, 6:3