Nemoc ji připraví o olympiádu. Světovou čtyřku trápí akutní bronchitida

- Jan Vojkůvka

Prakticky po celou sezonu provází čtvrtou hráčku žebříčku WTA Jelenu Rybakinovou nejrůznější nemoci. Nemoci ovlivnily Roland Garros, přípravu na Wimbledon, musela kvůli nim vynechat například turnaje v Indian Wells a Římě. A nyní také olympijské hry. Kazachstánskou favoritku trápí akutní zánět průdušek.

O smůle, která se letos lepí Rybakinové na paty, informovala Kazachstánská tenisová federace, která na svých stránkách zveřejnila prohlášení, že hvězda ženského tenisu opět onemocněla.

„Jelenu trápí akutní bronchitida a doktoři jí striktně zakázali nejen tenis, ale také cestu do Paříže,“ píše se na stránkách federace. „Rybakinová se na hry aktivně připravovala a očekávala, že na olympiádě předvede hru na vysoké úrovni, ale kvůli jejímu zdravotnímu stavu je to nyní nemožné.“

Kazachstánská hráčka čekala se svým rozhodnutím v podstatě do poslední chvíle. Už byla dokonce nalosována do dvouhry i smíšené čtyřhry po boku Alexandra Bublika. Z obou turnajů se však byla nucena odhlásit.

Pětadvacetiletá Rybakinová patřila mezi tenistky, které na pařížské antuce měly bojovat o medaili. Před třemi roky v Tokiu jí cenný kov těsně unikl, když prohrála souboj o bronz s Elinou Svitolinovou.