Stopka v semifinále. Rozehrála jsem se, jak jsem chtěla, říká olympionička Nosková

- Marek Bartošík

Loni postoupila na Livesport Prague Open do finále, tentokrát končí Linda Nosková o kolo dříve. Nasazená jednička nenašla v semifinále recept na houževnatou Polku Magdu Linetteovou, které podlehla po bezmála třech hodinách 3:6, 6:3 a 6:7(2). Devatenáctiletá Nosková se ve třetí sadě ještě vzepřela a za stavu 3:5 odvrátila celkově šest mečbolů. Ten sedmý už ale Linetteová v tiebreaku využila.

Obraz hry ve druhém semifinále na Livesport Prague Open byl jasný. Zatímco Linda Nosková sázela na agresivitu a snažila se tvořit, její protivnice Magda Linetteová vrátila spoustu míčků, což jí umožnila i pomalejší antuka na centrálním dvorci.

„Šla jsem do toho s tím, že to asi bude její scénář hry. Tak hraje nejlépe. Bohužel jsem se od začátku necítila na kurtu nejlépe. Nepomáhala jsem si jako ostatní dny. Ona ale hrála dobře, antuka jí sedí víc než mně,“ uznala Nosková, která se na turnaji poprvé střetla s členkou elitní stovky žebříčku.

„Myslím, že jsem se rozehrála, jak jsem chtěla. Je dobrý, že jsem hrála tenhle poslední zápas trochu těžší a delší,“ zhodnotila své působení na pražské Spartě. „Samozřejmě je škoda, že to dneska nevyšlo a že si tu nezahraju o titul, ale to je život. Někdy se daří, někdy ne. Teď už se těším do Paříže.“

Ve francouzské metropoli začíná už v sobotu olympijské klání a devatenáctiletá Češka bude u toho. „Je škoda, že tam přijedu den před mým začátkem. Turnaje jsou hodně narvané na sebe, člověk si to ani neužije,“ komentovala nabitý kalendář.

Na olympijskou premiéru se ale moc těší. „Jdu si to hlavně užít a moc se nestresovat. Je to věc, která se už nikdy nemusí opakovat. Myslím, že každý by to měl brát s velkým respektem a úctou,“ vyjádřila se světová sedmadvacítka.

V úvodním kole dvouhry ji čeká Číňanka Si-jü Wang (54.). „Je to moje dobrá kamarádka, hrály jsme spolu hodněkrát debly. Uvidíme, jak to půjde. Pro mě je každý antukový turnaj úplný začátek. V Paříži jsou kurty jak deska, jsou rychlejší,“ zmínila Nosková, jež ovládla v areálu Rolanda Garrose před třemi lety juniorskou soutěž.

Livesport Prague Open 2024 (ženy, CZE, 267 082 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
LINDA NOSKOVÁ (27.) – Magda Linetteová (POL, 48.) 3:6, 6:3, 6:7(2)