Pardubická juniorka: Rozhodlo se o finalistech dvouhry a šampionech čtyřhry

- Jan Vojkůvka

Mistrovství České republiky v kategorii staršího dorostu, všeobecně známé jako Pardubická juniorka, se letos blíží ke svému vyvrcholení. Ve čtvrtek byly na programu semifinálové zápasy ve dvouhrách a finálové duely ve čtyřhrách. Šampiony Pardubické juniorky se v deblu stali Jan Kumstát s Janem Klimasem a sestry Alena a Jana Kovačkovy.

Zatímco ve dvouhrách se ve čtvrtek rozhodovalo o finalistech, ve čtyřhrách se už bojovalo o trofeje. Dívčí debl si podmanily talentované sestry Kovačkovy. Šestnáctiletá Alena a o dva roky mladší Jana ve finále prohrály s Eliškou Ticháčkovou a Magdalénou Smékalovou první set 3:6, ale v dalších dvou sadách byly lepší a zvítězily 6:3, 10:5.

V chlapecké čtyřhře se stali vítězi Pardubické juniorky nasazené jedničky Jan Kumstát s Janem Klimasem. Těm se povedlo ve dvou setech porazit 6:2, 6:4 Štěpána Skleničku a Jonáše Kučeru.

Pardubická juniorka vyvrcholí v pátek finálovými zápasy ve dvouhrách. Do chlapeckého finále se dostali Jan Kumstát s Denisem Petákem, v dívčím souboji o titul se střetnou Eliška Ticháčková a Alena Kovačková.

Semifinále dvouhry chlapů
Jan Kumstát – Jan Klimas 6:3, 6:3
Denis Peták – Maxim Mrva 3:6, 6:1, 6:3

Semifinále dvouhry dívek
Eliška Ticháčková – Julie Paštiková 6:2, 6:2
Alena Kovačková – Tereza Krejčová 6:1, 7:6(2)

Finále čtyřhry chlapců
Klimas, Kumstát – Sklenička, Kučera 6:2, 6:4

Finále čtyřhry dívek
A. Kovačková, J. Kovačková – Ticháčková, Smékalová 3:6, 6:3, 10:5