LOH v Paříži: krutý los pro Macháče, Krejčíková začne proti Španělce

- Marek Bartošík

Čeští tenisoví olympionici se ve čtvrtek dozvěděli své soupeře a soupeřky pro nadcházející turnaj v pařížském areálu Rolanda Garrose. Světová desítka Barbora Krejčíková začne proti Španělce Sorribesové Tormové. Tomáš Macháč, který absolvuje všechny tři disciplíny (dvouhra, čtyřhra, mix), vyfasoval ve všech případech velmi těžký los.

Los si nepěkně pohrál s Tomášem Macháčem, který v úvodním kole narazí na svého čínského kamaráda Č'-čena Čanga, s nímž pravidelně nastupuje do čtyřhry na elitních turnajích. Olympijský debutant Jakub Menšík zkusí v první rundě vyzrát na Kazachstánce Alexandra Ševčenka.

Wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková vstoupí do olympijského turnaje proti zkušené Španělce Saře Sorribesové Tormové. Její deblová parťačka Kateřina Siniaková vyfasovala jako soupeřku domácí Claru Burelovou.

Debutantka pod pěti kruhy Karolína Muchová se střetne s hvězdnou Kanaďankou Leylah Fernandezovou. Linda Nosková odehraje své první olympijské utkání proti Číňance Si-jü Wang.

Přísný los vyfasoval Macháč i v deblu, kde spolu s Adamem Pavláskem zkusí překvapit britské favority Joea Salisburyho a Neala Skupského. Podobně složité to Macháč bude mít v mixu se Siniakovou. Společně se pokusí zastavit nejvýše nasazené Němce Alexandera Zvereva a Lauru Siegemundovou.

Nově utvořená dvojice Karolína Muchová, Linda Nosková změří síly s Ruskami Jekatěrinou Alexandrovovou a Jelenou Vesninovou. Obhájkyně olympijského zlata, tedy Krejčíková se Siniakovou, budou v prvním kole favoritkami proti tchajwanskému duu Chao-čching Čchan, Latisha Čchan.

Ozdobou olympijského turnaje by mohl být v potenciálním druhém kole souboj nasazené jedničky Novaka Djokoviče a fenomenálního antukáře Rafaela Nadala. Hned v prvním kole se utkají bývalé světové jedničky Naomi Ósakaová a Angelique Kerberová.

Tenisové soutěže na olympijských hrách v Paříži začínají už v sobotu 27. července a vyvrcholí v neděli 4. srpna.

1. kolo mužské dvouhry
TOMÁŠ MACHÁČ (39.) – Č'-čen Čang (CHN, 31.)
JAKUB MENŠÍK (81.) – Alexander Ševčenko (KAZ, 58.)

1. kolo ženské dvouhry
LINDA NOSKOVÁ (27.) – Si-jü Wang (CHN, 54.)
KAROLÍNA MUCHOVÁ (29.) – Leylah Fernandezová (CAN, 24.)
Sara Sorribesová Tormová (ESP, 71.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (10.)
Clara Burelová (FRA, 44.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (38.)

1. kolo mužské čtyřhry
Salisbury, N. Skupski (GBR) – MACHÁČ, PAVLÁSEK

1. kolo ženské čtyřhry
Alexandrovová, Vesninová – MUCHOVÁ, NOSKOVÁ
Ch. Čchan, L. Čchan (TPE) – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ

1. kolo smíšené čtyřhry
Siegemundová, Zverev (GER) – SINIAKOVÁ, MACHÁČ