Špatná zpráva pro Polsko. Do Paříže neodcestuje mužská jednička, rána je to i pro Šwiatekovou

- Jan Vojkůvka

Zranění nohy, které utrpěl sedmý hráč světa Hubert Hurkacz během letošního Wimbledonu, se nestihne vyléčit včas. Jeden z aspirantů na olympijskou medaili tak oznámil, že se do Paříže nevypraví, což je velká ztráta pro polský tenis. Zároveň to ovlivní i program světové jedničky Igy Šwiatekové, která měla s Hurkaczem hrát smíšenou čtyřhru.

Polská mužská jednička se zranila ve druhém kole Wimbledonu. V utkání s Arthurem Filsem Hurkacz ve dvou různých výměnách skočil po míčku a jeho rybičky měly vážné následky. V tiebreaku čtvrtého setu musel kvůli zranění duel skrečovat a začal boj s časem.

Hurkacz měl startovat v Paříži ve dvouhře, čtyřhře a zejména smíšené čtyřhře po boku světové jedničky Igy Šwiatekové. Hurkacz se Šwiatekovou v průběhu sezony zkoušeli svou souhru, která nevypadala vůbec špatně. Na United Cupu si poradili se silnými páry z Brazílie a Španělska.

Jenže na olympiádě ke spojení supersilného polského páru nedojde. Hurkacz totiž do Paříže vůbec neodcestuje.

„Rehabilitace pokračuje velmi dobře a dělám značný progres, jenže společně s týmem jsme se rozhodli, že nebudu schopný se připravit na olympijské hry v Paříži,“ prohlásil Hurkacz. „Bylo to velmi, velmi těžké rozhodnutí, protože jsem snil o tom, že budu Polsko reprezentovat na olympijských hrách a pokusím se pro národní tým získat medaili. Ale mé zdraví mi to tento rok nedovolí,“ poznamenal.

Polský tenis rozhodně bude mít na antuce v Paříži hlavní medailové želízko v Ize Šwiatekové, která v tamním areálu Rolanda Garrose řádila i na letošním grandslamovém turnaji. Jenže si přála bojovat o dvě zlaté medaile, což jí ale nyní nebude kvůli Hurkaczově absenci umožněno. I kdyby se teoreticky dostala do soutěže s deblistou Janem Zieliňskim, o tak kvalitního tenistu, jakým je Hurkacz, se nejedná.