Potvrzeno! Britská superhvězda ukončí po olympiádě kariéru

- Jan Vojkůvka

Kdyby mu to tělo dovolilo, s tenisem by rozhodně nekončil. Jenže nedovolí. A tak Andy Murray na sociálních sítích po příletu do Paříže potvrdil, že na olympiádě odehraje svůj poslední turnaj kariéry.

Že Andy Murray ukončí po olympijských hrách kariéru, to se tak nějak vědělo. Stále však existovala určitá naděje, že by si to britský tenista mohl rozmyslet. Zejména po jeho posledních rozhovorech, ve kterých zmiňoval, že tenis miluje a pokud by to bylo jen trochu možné, klidně by ještě pár let hrál.

Zároveň však v těchto rozhovorech přiznával, že fyzicky už jeho tělo profesionální zápřah nezvládá. Nešlo přitom jen o operovanou kyčli z roku 2019, ale také o další obtíže. Těmi největšími byly problémy s páteří, ze které mu byly odstraněny pár týdnů před Wimbledonem cysty. Kvůli tomu nenastoupil na posledním Wimbledonu do dvouhry a odehrál jen jeden zápas mužské čtyřhry, po němž si užil velký rozlučkový ceremoniál.

A nyní, po příletu do Paříže, oficiálně potvrdil to, s čím se počítalo. Olympiáda bude jeho poslední akcí. „Dorazil jsem do Paříže na svůj poslední tenisový turnaj,“ napsal na sociální síti X a sebral svým fanouškům i poslední naději, že by si svůj konec přeci jen ještě mohl rozmyslet.

„Hraní za tým Velké Británie mi přineslo jedny z nejpamátnějších týdnů kariéry a jsem nesmírně hrdý na to, že mohu ještě jednou naposledy reprezentovat,“ dodal Murray, který bude na olympiádě hrát ve dvouhře i čtyřhře.

Trojnásobný grandslamový šampion uzavře v Paříži nejen svou tenisovou kariéru, ale pochopitelně i tu reprezentační. Velkou Británii reprezentoval v uplynulých letech výborně, když se stal dvojnásobným olympijským šampionem ve dvouhře v Londýně 2012 a Riu de Janeiru 2016, k čemuž přidal také stříbro ze smíšené čtyřhry z Londýna. V Davis Cupu pak v roce 2015 pomohl Velké Británii k zisku titulu po dlouhých 79 letech.