Bolestivé rozhodnutí. Vondroušová kvůli zranění nepojede na olympiádu

- Marek Bartošík

AKTUALIZOVÁNO – Markéta Vondroušová nebude obhajovat stříbrnou medaili na olympijských hrách v Paříži. Česká tenistka se z turnaje odhlásila kvůli blíže nespecifikovanému zranění ruky. Namísto Vondroušové se zúčastní soutěže dvouhry Kateřina Siniaková, která pod pěti kruhy absolvuje i čtyřhru s Barborou Krejčíkovou.

Před třemi lety v Tokiu dokráčela Markéta Vondroušová až do finále olympijského turnaje, kde těsně podlehla Švýcarce Belindě Bencicové. Letos v Paříži ale tenistka ze Sokolova o další cenný kov nezabojuje.

„Je to určitě velká ztráta. Markéta na antuce a v Paříži umí, letos tam hrála čtvrtfinále a jednou byla ve finále. Je to pro ni velká škoda. Určitě se těšila, mohla obhajovat stříbrnou medaili. A jen to, že chtěla zkusit alespoň debla s Kájou Muchovou, svědčí o tom, že pro holky něco znamená hrát na olympiádě a uspět,“ uvedl šéf české tenisové výpravy Petr Pála.

„Je mi to moc líto, ale ze zdravotních důvodů se neúčastním letošních olympijských her v Paříži. Doufala jsem do poslední chvíle, věřila, že by to mohlo jít alespoň v deblu, ale problémy s rukou mě na kurt nepustí. Soustředím se nyní na to, abych byla v pořádku na US Open, všem českým reprezentantům ve Francii budu držet palce na dálku,“ řekla Vondroušová.

Ve startovní listině pro dvouhru ji nahradila Kateřina Siniaková, která původně doplatila na přísnou kvótu maximálně čtyř tenistek z jedné země. Osmadvacetiletá Češka bude pod pěti kruhy v singlu debutovat, deblovou soutěž už si úspěšně vyzkoušela v Tokiu.

V české nominaci pro nadcházející olympiádu jsou kromě Siniakové ještě Barbora Krejčíková, Linda Nosková a Karolína Muchová. Z mužů se ve francouzské metropoli představí Tomáš Macháč, Jakub Menšík a deblový specialista Adam Pavlásek.

Kromě Krejčíkové se Siniakovou nastoupí do čtyřhry v Paříži také Muchová s Noskovou. Poslední zmíněná hráčka tak nahradila v párové disciplíně zraněnou Vondroušovou.

Olympijský turnaj začíná už v sobotu 27. července a vyvrcholí v neděli 4. srpna. Hrát se bude na antuce ve slavném areálu Rolanda Garrose, kde se tradičně koná stejnojmenný grandslam.