Soupeřku převálcovala! Muchová ztratila jen dva gemy a prolétla do finále

- Jan Vojkůvka

Suverénním výkonem se prezentovala v semifinále turnaje WTA v italském Palermu česká tenistka Karolína Muchová. V souboji s Rumunkou Irinou Beguovou dominovala, neztratila ani jednou podání a večerní zápas vyhrála za pouhých 74 minut po setech 6:1, 6:1. Ve finále ji čeká světová sedmička Čchin-wen Čeng z Číny.

V podstatě od začátku do konce to byla jízda jedním směrem. Rumunka Beguová si podržela podání v prvním gemu, načež Muchová získala sedm her v řadě. Pak dovolila Beguové opět jednou podržet servis a nastartovala se k další pětigemové šňůře, kterou zápas ukončila.

Po semifinále, v němž byla dominantní a předvedla svůj nejlepší tenis od návratu na dvorce, se na její tváři objevovaly neustále úsměvy. Jako by konečně byla spokojená s tím, co na dvorci předváděla.

„Myslím, že rostu zápas od zápasu. Například jsem udělala méně nevynucených chyb. Snažila jsem se tento aspekt své hry zlepšit a dnes se mi to podařilo. Méně jsem chybovala a hrála jsem dobře, jsem spokojená,“ řekla v rozhovoru pro Cipriana Colonnu z Ubitennisu.

Přestože se jedná o její první antukovou akci po návratu ze zranění zápěstí, dokázala se s nástrahami povrchu popasovat skvěle, za což je velmi vděčná. „Budu upřímná, nejela jsem sem s myšlenkami, že budu vyhrávat. Ale povedlo se mi dobře trénovat a našla jsem svou hru, ačkoliv se snažím teprve zase sžít s tímto povrchem,“ usmívala se Muchová, která tentokrát do utkání nenastoupila s obvázaným stehnem, což také byla skvělá zpráva.

„Ale neřekla bych, že jsem v nejlepší kondici. Musím říct, že všechny odehrané zápasy cítím, protože byly těžké a dlouhé, ale zároveň mi to umožnilo začít získávat zpět fyzičku,“ řekla na otázku, zda se cítí stoprocentní.

Ve finále čeká na Muchovou nasazená jednička a světová sedmička Čchin-wen Čeng, což by teoreticky měla být nejnáročnější zkouška na celém turnaji. Česká tenistka se nechtěla podělit se svými plány pro zápas, vše musí nejprve důkladně prodiskutovat se svým týmem.

„Nemohu mluvit o konkrétní taktice, je to skvělá hráčka, ale nejsem schopna říct, s čím na kurt půjdu. Promluvím si o tom se svými trenéry a uvidíme, jakou strategii nasadit, aby taktika byla co nejlepší,“ dodala. Finále se bude hrát v neděli od 20:30.