Vítězství hodinu po půlnoci! Muchová je poprvé od loňského září v semifinále

- Jan Vojkůvka

Sedmadvacetiletá Karolína Muchová se v přípravě na olympijské hry v Paříži dostává do formy! Česká tenistka na svém třetím turnaji v sezoně v italském Palermu dokázala porazit Australanku Astru Sharmaovou 7:6(5), 7:6(6) a postoupila do svého prvního semifinále od loňského US Open.

Muchová, která právě od newyorského US Open dlouhodobě marodila se zápěstím a na kurty se vrátila až letos v červnu, se popasovala nejen s nepříjemnou hrou Australanky Sharmaové, ale také s faktem, že se jednalo o noční zápas, který začal jen deset minut před 23. hodinou.

Duel se nakonec protáhl na dvě hodiny a 14 minut a česká tenistka se mohla zhruba hodinu po půlnoci začít radovat z vítězství ve dvou tiebreacích, když ve druhém setu zvládla odvrátit hned čtyři setboly své soupeřky a další prodlužování dramatického klání nepřipustila.

Čtvrtfinále nezačalo pro Muchovou ideálně a vstoupila do něj dvěma ztracenými podáními. Za stavu 0:3 se však nastartovala k obratu a v dalších třech gemech ztratila pouhé dva fiftýny. Po srovnání na 3:3 začaly obě hráčky výborně podávat a první sada dospěla až do tiebreaku, v němž Muchová vyhrála 7:5.

Druhý set měl poněkud jiný průběh. Muchová se dvakrát dostala do vedení o brejk a dokonce mohla podávat v desátém gemu na vítězství. Sharmaová se ale z problémů v obou případech dostala a ve dvanáctém gemu si vypracovala na returnu zmíněné čtyři setboly. Muchová však přes šest shod dokázala podání udržet a rozhodovat musel znovu tiebreak, který česká tenistka po boji vyhrála 8:6.

V sobotním semifinále, které se bude hrát přibližně ve 21:30, se Karolína Muchová utká s Rumunkou Irinou Beguovou. S bývalou 22. hráčkou žebříčku WTA se v minulosti utkala třikrát a připsala si dvě vítězství.