LPO: Wimbledonské šampionky se těší na domácí publikum. Krejčíková vynechá singl

- Jan Vojkůvka

Hlavními hvězdami letošního Livesport Prague Open na pražské Spartě budou jednoznačně wimbledonské šampionky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Krejčíková, která vyhrála v All England Clubu turnaj ve dvouhře, chce před olympijskými hrami trochu pošetřit síly a bude startovat pouze ve čtyřhře po boku deblové wimbledonské vítězky Kateřiny Siniakové.

Obě zkušené české hráčky minulý týden v sobotu dokázaly vyhrát své finálové zápasy ve Wimbledonu, už jsou ale v Praze a připravené opět bojovat o tituly. Přestože by se nikdo nemohl divit, kdyby se rozhodly před olympiádou v Paříži odpočívat, tak se vypravily na největší domácí turnaj kategorie WTA 250, který tradičně pořádá klub TK Sparta Praha.

Původně měly Krejčíková i Siniaková startovat ve dvouhře i čtyřhře. Krejčíková se však nakonec rozhodla, že se představí pouze v deblu. „Za normálních okolností, kdyby nebyl turnaj tady v České republice, tak bych rozhodně nestartovala. Ale teď jsem tady, těším se na to a chtěla bych jen oznámit, že jsem se rozhodla po poradě s týmem, že budu hrát jen čtyřhru s Katkou,“ uvedla světová desítka.

Její rozhodnutí nehrát dvouhru plně chápe i turnajový ředitel Miroslav Malý. „Každý, kdo rozumí tenisu, se mnou bude určitě souhlasit, že to rozhodnutí Báry je rozumné. Ze sportovního hlediska ten přesun z trávy na antuku v takto krátkém čase je hodně složitý. Báře by mohlo hrozit zranění a nemusela by se s tím poprat úplně dobře. I s tím, jak teď měla hrozně mediálních povinností, je to úplně pochopitelné. Já si strašně vážím toho, že bude hrát alespoň čtyřhru s Katkou,“ prohlásil.

Že by po náročném Wimbledonu Krejčíková zcela vynechala Livesport Prague Open, to nepřipadalo v úvahu. „Záleží mi na tom, aby mě fanoušci viděli v akci,“ řekla dvojnásobná grandslamová šampionka z dvouhry. „Na to se hrozně moc těším. Jak už jsem řekla, kdyby nebyl turnaj v Praze, tak bych určitě nic nehrála, odpočívala bych a snažila bych se to vše nějak vstřebat. Ale tím, že miluji hrát v Česku a miluji hrát před domácím publikem, tak se turnaje chci zúčastnit.“

Podstatné pro účast Krejčíkové v Praze je také to, že bude moci oživit vzpomínky na souhru s Kateřinou Siniakovou, se kterou se na konci minulé sezony domluvily na pauze a našly si zahraniční spoluhráčky. Populární duo K+S touží po obhajobě olympijského zlata z Tokia a možnost zahrát si v Praze je ideální přípravou.

„Je dobré zahrát si před velkou akcí čtyřhru. Vždy, když jsme s Katkou jely na nějaký grandslam nebo větší turnaj, tak jsme hrály týden předtím nějakou čtyřhru, abychom se zase sehrály. Myslím si, že je to důležité,“ poznamenala Krejčíková.

Příliš času vstřebat svůj úspěch ve Wimbledonu a odpočinout si po náročném turnaji, v němž vyhrála čtyřhru po boku Američanky Taylor Townsendové, ještě neměla ani Siniaková. „Upřímně jsem se ještě nezastavila. Ale myslím si, že jsou to dobré problémy. Nevyměnila bych to. Jsem moc ráda, že se nám zadařilo. Jsou to problémy, které každý hráč chce,“ usmívala se.

Siniaková se rovněž velmi těší na domácí publikum, podporovat ji budou i její nejbližší. „Rodina a nějací kamarádi. Jsem ráda, že je můžu mít konečně nablízku,“ uvedla deblová světová dvojka, která má na Livesport Prague Open jen ty nejlepší vzpomínky.

„Moc se těším. Mám to tu vždy moc ráda. A jsem ráda, že se můžu ukázat před domácím publikem. Když jsem hrála naposledy, atmosféra byla skvělá. Moc se na ně těším. Doufám, že bude plno a co nejméně českých derby, aby měli komu fandit,“ podotkla Siniaková.


Galerie