Tým Evropy pro Laver Cup je kompletní. Připojí se dvě zkušené opory

- Jan Vojkůvka

Letošní Laver Cup, během něhož se Tým Evropy pokusí v Berlíně přerušit vítěznou šňůru Týmu Světa, zná kompletní soupisku evropského celku. Do řad vítězů prvních čtyř ročníků se připojí Nor Casper Ruud a Řek Stefanos Tsitsipas. Pro oba se bude jednat už o čtvrtou účast.

Ruud a Tsitsipas doplní již známé účastníky turnaje Carlose Alcaraze, Alexandera Zvereva, Daniila Medveděva a Rafaela Nadala. Jediným debutantem v Týmu Evropy bude čtyřnásobný grandslamový šampion Alcaraz.

„Casper a Stefanos jsou zkušenými lavercupovými hráči, kteří moc dobře ví, co obnáší vyhrávat body,“ řekl na jejich adresu kapitán Björn Borg, jehož čeká poslední ročník na pozici šéfa evropského výběru. „Byli součástí několika intenzivních soubojů a už pozvedli nad hlavu trofej pro vítěze. Jsem šťastný, že je budeme mít v našem týmu.“

Ruud prozatím odehrál v Laver Cupu tři singlové zápasy a ve všech vyhrál. Je tedy neporaženým tenistou, ač je pravdou, že Borg jej v minulosti tolik na kurt nestavěl. Tsitsipas pak má bilanci 3–1 ve dvouhře a 1–2 ve čtyřhře.

„Je privilegiem být součástí tohoto úžasného týmu a vrátit se k dalšímu pokusu získat titul. Máme nedokončenou práci,“ řekl Ruud, který by rád se svými spoluhráči vybojoval v německém Berlíně trofej po dvou porážkách, které Evropa utrpěla od Týmu Světa v letech 2022 a 2023.

Tým Světa, který povede naposledy kapitán John McEnroe, má zatím v nominaci Alexe de Minaura, Taylora Fritze, Tommyho Paula a Bena Sheltona. V nejbližších dnech by měli být oznámeni i poslední dva zástupci obhájců loňského titulu.

Laver Cup v Berlíně se bude hrát od 20. do 22. září.