Sevilla hostit finálový turnaj nebude. BJK Cup mění dějiště

- Jan Vojkůvka

Sevilla, která byla dějištěm loňského finálového turnaje Billie Jean King Cupu, letos nejlepší ženské týmy nepřivítá. Čtyři měsíce před vypuknutím bojů o titul v týmové soutěži bylo rozhodnuto, že dojde k přestěhování soutěže do Málagy, kde se bude pořádat rovněž play-off mužského Davis Cupu.

Finálový turnaj BJK Cupu se bude pořádat v Málaze od 13. do 20. listopadu. Ještě v průběhu závěrečných bojů se rozjede také daviscupový turnaj, který se bude hrát od 19. do 24. listopadu.

Přemístění si vyžádal hostitelský partner akce, Junta de Andalucía, a podpořilo ho město Málaga a regionální vláda. Billie Jean King Cup, dříve Fed Cup, se v Málaze spojí s Davis Cupem a vytvoří jedinečnou čtrnáctidenní tenisovou akci v Palacio de Deportes Jose Maria Martin Carpena Areně v Málaze.

„Naší prioritou je zajistit, aby finále Billie Jean King Cupu plynule pokračovalo jako nejzajímavější a nejunikátnější ženský týmový tenisový turnaj v kalendáři pro rok 2024,“ uvedla Ilana Klossová, předsedkyně společnosti Billie Jean King Cup Ltd.

„Málaga, vzdálená pouhých 130 kilometrů od Sevilly, je od roku 2022 fantastickým hostitelem Davisova poháru a my víme, že její prvotřídní zázemí a vášniví fanoušci pomohou vytvořit další jedinečný a nezapomenutelný světový šampionát,“ dodala.

Fanoušci, kteří si již pořídili vstupenky do Sevilly, dostanou náhradní vstupenky pro návštěvu v Málaze, případně jim bude vráceno vstupné. Informaci potvrdila turnajová ředitelka Conchita Martinezová.

„Vím, že v Málaze, která je od Sevilly vzdálená pouhé dvě hodiny jízdy, bude výjimečná atmosféra, kterou fanoušci Billie Jean King Cupu znají a milují. Všechny stávající držitele vstupenek jsme informovali o změnách a budeme znovu vydávat vstupenky na nové místo s možností vrácení peněz pro ty, kteří o to požádají. Letos v listopadu nás čeká strhující čtrnáctidenní tenisová událost a já se nemohu dočkat, až tenisový svět přivítáme v Málaze,“ prohlásila.

České tenistky byly nasazeny přímo do čtvrtfinále a zatím neví, proti komu budou hrát. Bude se jednat buď o domácí Španělsko, nebo o Polsko.