Kočičí království. Macháčův parťák dal domov obří smečce

- Jan Vojkůvka

Snem mnoha milovníků zvířat je, aby vybudovali domov pro co nejvíce psů či koček, které nemají domov či jinak strádají. Takový sen si splnil i deblový parťák Tomáše Macháče Č'-čen Čang, který ve svém domě vybudoval hotové kočičí království. Se svou ženou se pak stará o smečku jedenácti koček, přičemž se ani zdaleka nemusí jednat o konečné číslo.

Kočky jsou jako oříšky, jedna zkrátka nikdy nestačí. To samé zjistil čínský tenista Čang, jenž si první kočičku pořídil během pandemie covidu, kdy byly tenisové turnaje pozastaveny. Od té doby svou smečku rozšířil na jedenáct kousků, když stejnou vášeň sdílí i jeho žena.

„Jak bych to měl vysvětlit,“ smál se Čang v rozhovoru pro Tennis TV. „Moje první kočka byla během covidové sezony. Opravdu mám rád malá zvířata a první kočka byla roztomilá. Pak jsme si pořídili druhou, mohly si spolu hrát. Pak jsme měli třetí,“ vyprávěl se smíchem.

„Přišla třetí, snažili jsme se získat další dvě. Na čtyřech nějak nezáleží, čtyři a tři, to je to samé. Takže přichází šestá,“ rozesmál novinářku z Tennis TV. „Moje žena už měla tři vlastní, takže dohromady devět. Celkem jich je nyní jedenáct,“ usmíval se.

Nejen kočky, kterým vybudoval krásnou místnost plnou pelíšků, škrabadel a hraček, však mají místo v Čangově srdci. Je rovněž milovníkem psů, ale přiznává, že se musí jednat o velká plemena. „Nelíbí se mi, když je pes menší než kočka,“ podotkl s tím, že jednoho takového něžného obra si pořídil.

Sedmadvacetiletý Čang prožívá životní sezonu na okruhu ATP. Aktuálně drží 37. místo v singlovém žebříčku a v deblovém figuruje na 47. pozici. Spolu s Tomášem Macháčem vyhráli halový turnaj v Marseille, zahráli si semifinále Australian Open a čtvrtfinále Roland Garros, díky čemuž figurují na 14. místě v žebříčku Race a patří mezi páry, které mají naději na účast na závěrečném Turnaji mistrů. Byť kvalifikovat se nebude jednoduché.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tennis TV (@tennistv)