První zápas od roku 2022. Bývalý 17. hráč světa zažil úspěšný comeback

- Radek Štohl

Na okruhu ATP dva roky absentoval, naposledy se na něm objevil předloni v srpnu. Tento týden se Reilly Opelka (1187.) znovu vrátil do akce. Na domácím turnaji v Newportu uspěl v prvním kole singlu, ve třech sadách udolal Francouze Constanta Lestienneho (94.).

26letý Američan měl nakročeno ke skvělé kariéře. Na všech turnajích velké čtyřky minimálně dosáhl na třetí kolo dvouhry, před třemi lety se na US Open dokonce objevil mezi šestnáctkou nejlepších.

Bývalý čtvrtý junior světa a vítěz chlapeckého wimbledonského singlu z roku 2015 mezi dospělými dosáhl na skalp Wawrinky, Tsitsipase nebo Kyrgiose, celkově dobyl čtyři tituly na okruhu ATP. Od srpna 2022 však na turnajích této kategorie chyběl, před rokem si pouze připsal jedno utkání na challengeru.

Do akce ho nepustily zdravotní problémy s kyčlí, zápěstím a ramenem. V žebříčku dvouhry se propadl až na 1187. pozici. Z té se co nejdříve hodlá vyšplhat zpátky.

Opelkovi by k tomu měla dopomoci divoká karta do Newportu. Los ho přitom na úvod podniku svedl proti nebezpečnému Francouzovi Lestienneovi. Že by však na Američanovi byla znát dlouhá pauza? V žádném případě!

Úvodní set získal za pouhých 30 minut hry v poměru 6:1. Druhý sice ztratil, v závěrečném znovu uspěl. Sice zahodil všech pět brejkbolů, v tiebreaku díky třem minibrejkům dominoval.

V osmifinále ho čeká ještě větší test. Tím je nejvýše nasazený turnaje a bývalý osmifinalista Wimbledonu Adrian Mannarino (25.).

ATP/WTA

Infosys Hall of Fame Open, Newport (muži, USA, 661 585 USD, tráva)
1. kolo dvouhry
Constant Lestienne (FRA, 94.) – Reilly Opelka (USA, 1187.) 1:6, 6:2, 6:7(2)