Nadal do toho jde naplno. V Bastadu jej čeká testovací hvězdný debl

- Jan Vojkůvka

Rafael Nadal obětoval přípravě na poslední olympijské hry vše. Dokonce se rozhodl vynechat svůj pravděpodobně poslední Wimbledon, jen aby mohl trénovat na antuce a zvýšil tím naděje na medailový úspěch. Medaili by pak rád získal ve čtyřhře po boku Carlose Alcaraze. Za tím účelem si ve švédském Bastadu oživí deblový tenis, když spojí síly s Norem Casperem Ruudem, v současnosti světovou singlovou osmičkou.

Osmatřicetiletému Nadalovi je křišťálově jasné, že uspět ve dvouhře na olympijských hrách, ač se bude hrát v areálu Rolanda Garrose, je takřka nemožné. Mnohem více doufá v to, že ve čtyřhře by mohl zanechat po boku o 17 let mladšího Alcaraze významnou stopu. Klidně i medailovou, jak si obě španělské hvězdy přejí.

Nadalovým problémem ovšem je to, že od roku 2022 odehrál jen jedno deblové utkání, na začátku této sezony v australském Brisbane. Proto potřebuje trochu oživit deblové nácviky v ostrém zápase, aby mohl vynikajícího singlistu Alcaraze plnohodnotně doplnit.

Jelikož si pro přípravu na olympijské hry zvolil švédský Bastad, kde bude hrát dvouhru, rozhodl se přihlásit také do čtyřhry. A to po boku norského tenisty Caspera Ruuda. Nadal s Ruudem obdrželi divoké karty a okamžitě se stali největšími hvězdami deblového turnaje.

Bude zajímavé sledovat, jak se bude španělsko-norskému páru dařit. V prvním kole totiž vyfasovali dost obtížný los v podobě druhých nasazených Guida Andreozziho a Miguela Reyese-Varely.