Finálová sobota na Wimbledonu? Doufám, že to bude hezký český den, přeje si Siniaková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Sotva náročnější zkoušku mohla na Wimbledonu zvládnout Kateřina Siniaková se svou parťačkou Taylor Townsendovou. Česko-americká dvojice udolala v pátečním semifinále někdejší šampionky turnaje Su-wej Sie a Elise Mertensovou 3:6, 6:4 a 6:4. Pro osmatřicetiletou Sie se jednalo o první porážku ve čtyřhře na Wimbledonu od roku 2018! Rozjetá Siniaková se tak může těšit – stejně jako Barbora Krejčíková – na finálovou sobotu.

„Začátek byl trochu pomalejší, hodně jsme kazily. Bojovaly jsme a říkaly si, že se do toho dostaneme. To se skvěle povedlo,“ hodnotila Siniaková. „Chytly jsme začátek druhého setu a zlepšovaly se. Dobře jsme je tlačily, nabíhaly si na síť a nechaly je tak nějak rozpadnout.“

Elitní česká deblistka si vylepšila letošní bilanci na grandslamech už na 15 vítězství oproti jediné porážce. Na každém ze tří turnajů velké čtyřky přitom měla jinou parťačku: Storm Hunterovou v Melbourne, Coco Gauffovou v Paříži a nyní Taylor Townsendovou v Londýně.

„Jsem nadšená, že jsem opět ve finále. Je náročné být stále nahoře. O to víc, když hrajete s někým jiným. Kdyby mi někdo na začátku sezony řekl, že si každý grandslam zahraju s jinou parťačkou, určitě tomu nebudu věřit,“ líčila Siniaková.

Zkušená Češka postoupila ve čtyřhře už do jedenáctého grandslamového finále, dosud jich vyhrála osm. Na Wimbledonu triumfovala v letech 2018 a 2022 po boku Barbory Krejčíkové.

„Každé finále je speciální. A čím víc jich je, tím je to cennější. Člověk si myslí, že když už tam stojí poněkolikáté, tak je na vše připravený a nervy nebudou, ale i tak jsou to pokaždé nové emoce a jiné zážitky. Těším se, že si znovu zahraju na centrkurtu, který je krásný,“ vyhlíží bývalá světová jednička ve čtyřhře.

Sobota 13. července bude speciální tím, že se na wimbledonském centrálním dvorci představí i Barbora Krejčíková, jež změří ve finále dvouhry od 15 hodin českého času síly s Italkou Jasmine Paoliniovou.

„Doufám, že to bude hezký český den. Přeju Báře, ať se jí zadaří, a doufám, že se zadaří i nám. Bylo by skvělé, kdyby Česká republika měla takhle super den,“ dodala s nadějí Siniaková.

Wimbledon (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
Semifinále čtyřhry žen
Sie (TPE), Mertensová (BEL) – SINIAKOVÁ, Townsendová (USA) 6:3, 4:6, 4:6