Livesport Prague Open: České hvězdy potvrzují účast. V deblu se opět spojí duo K+S

- Jan Vojkůvka

Turnaj Livesport Prague Open, který se tradičně pořádá v areálu tenisového klubu pražské Sparty ve Stromovce, bude letos výjimečný v tom, že se bude jednat o generálku před olympijskými hrami v Paříži. I díky tomu se na kurtu ve čtyřhře poprvé od loňského listopadu znovu spojí Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Obě české hvězdy budou startovat také ve dvouhře.

Právě obě české tenistky, které v těchto dnech řádí ve Wimbledonu (Krejčíková ve dvouhře a Siniaková ve čtyřhře) budou hlavními hvězdami pražského turnaje WTA. Krejčíková by dokonce měla být nasazenou jedničkou a pokusí se přetavit formu, kterou se prezentovala při postupu do finále v All England Clubu, také v úspěch na domácím turnaji.

Krejčíková se Siniakovou navíc odehrají také turnaj ve čtyřhře. Bude se jednat o jejich první společnou akci od loňského finálového turnaje BJK Cupu, po kterém se jejich cesty rozešly a obě si našly zahraniční spoluhráčky. Na olympijských hrách v Paříži však hodlají bojovat o obhajobu zlata z Tokia a antukové kurty na pražské Spartě jsou pro několikanásobné grandslamové šampionky ideální příležitostí, jak si vzpomínky na vzájemnou úspěšnou souhru oživit.

Co se dvouhry týče, na Livesport Prague Open se mezi nasazené hráčky dostane také Linda Nosková. Na divokou kartu budou v hlavní soutěži startovat rovněž talentované tenistky Sára Bejlek, Tereza Valentová a Laura Samson. Ze zahraničních hráček jsou nejzajímavějšími jmény pro hlavní soutěž Číňanka Sin-jü Wang, Polka Magda Linetteová, Slovenka Anna Karolína Schmiedlová, Němka Tamara Korpatschová či Argentinka Nadia Podoroská.

Ve čtyřhře se vedle zmíněného populárního dua K+S představí na divokou kartu startující Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Právě po boku extravagantní Američanky si Šafářová připsala své největší deblové úspěchy, především pět grandslamových trofejí. Start v Praze je součástí jedné velké rozlučkové cesty, kterou by spolu obě kamarádky chtěly absolvovat.

Čtyřhra nabídne řadu zajímavých dvojic. Jedním z předních světových párů jsou Japonky Šuko Aojamaová a Ena Šibaharaová. Do turnaje půjde také světová dvojka Su-wej Sie z Tchaj-wanu, která se představí po boku krajanky Čchia I Cao. Ze stejné země pochází Fang-sien Wu, jež si zahraje vedle bývalé světové dvojky Šuaj Čang z Číny. Hrát bude také ryze česká dvojice Miriam Kolodziejová a Jesika Malečková.

Livesport Prague Open 2024 odstartuje v sobotu 20. července kvalifikací, hlavní soutěž začne už o den později. Finále dvouhry i čtyřhry se s ohledem na pařížskou olympiádu uskuteční v pátek 26. července.

Vstupenky jsou od začátku června v prodeji v síti Ticketportal. Ceny se pohybují od 150 do 600 korun. Celý turnaj bude opět vysílat Česká televize na programu ČT Sport.