Dostala jsem se do zóny. A vynechat debl? To není můj styl, líčí Krejčíková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Wimbledonský kurt číslo 1 není taneční parket, pohyb Barbory Krejčíkové ve čtvrtfinále proti Jeleně Ostapenkové ale splňoval ta nejpřísnější měřítka. Důkazem je bod na 6:3 v tiebreaku druhé sady, kdy Češka s přehledem běhala z jedné strany na druhou, až donutila těžkopádnou Lotyšku k chybě z bekhendu. Osmadvacetiletá Krejčíková si výhrou 6:4 a 7:6(4) zajistila své první semifinále Wimbledonu, v němž vyzve už ve čtvrtek odpoledne předloňskou šampionku turnaje Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu.

Po Roland Garros 2021 je letošní Wimbledon vaším nejlepším grandslamem ve dvouhře. Jak si tuto jízdu užíváte?
Je to velký úspěch. Chutná to skvěle. Je pro mě čest, že tu mohu být. Jsem super šťastná za výkon, který jsem předvedla na kurtu. Před Wimbledonem jsem vyhrála jen dva zápasy. Nečekala jsem, že dojdu tak daleko. A jsem na sebe hrdá.

Co byste konkrétně z vašeho výkonu vyzdvihla?
Musím přiznat, že si z toho zápasu moc věcí nepamatuju. Dostala jsem se do takové zóny, že jsem hrála míč od míče, pořád jsem bojovala a ani jsem moc nevnímala skóre. Prostě jsem na kurtu nechala vše a jsem ráda, že jsem vyhrála.

Byla proti Ostapenkové obzvlášť důležitá šikovnost?
Od Jeleny lítají míče hodně rychle, takže nebyl úplně čas přemýšlet nad tím, co kam hrát. Hrála jsem míč od míče, běhala jsem a řekla jsem si, že jí nedám nic zadarmo. Že tam nechám vše.

Po singlovém čtvrtfinále jste ještě odehrála bezmála tříhodinové deblové čtvrtfinále. Neuvažovala jste, že pošetříte síly?
Ne, není to můj styl. Tím, že jsem se do deblu zapsala, jsem na kurtu odevzdala všechno, co jsem v sobě měla. Bohužel to nestačilo. Ale den mi to nezkazí. Jsem v semifinále Wimbledonu, což je nádherný úspěch.

Jaké máte priority v následujících hodinách?
Budu relaxovat a odpočívat. Dobře se najím, pořádně se vyspím. Zítra se normálně rozehraju před zápasem a půjdu na to. Těším se, že budu hrát semifinále na centrkurtu. Budu zase bojovat a nechám tam znovu vše.

V semifinále vás čeká Jelena Rybakinová, která na Wimbledonu vyhrála 19 z 21 utkání...
Už jsme proti sobě několikrát hrály. Je to skvělá tenistka, bývalá vítězka Wimbledonu. Zná kurt, ví jak hrát na trávě. Je velmi nebezpečná a má hodně zbraní. To já ale také. Jsem moc ráda, že se s ní můžu utkat v semifinále. Čekám, že to bude bitva.

Wimbledon (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
Čtvrtfinále dvouhry žen
Jelena Ostapenková (LAT, 14.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (32.) 4:6, 6:7(4)

Čtvrtfinále čtyřhry žen
KREJČÍKOVÁ, Siegemundová (GER) – Dabrowská (CAN), Routliffeová (NZL) 4:6, 7:6(5), 4:6