Taylor je velice talentovaná, chválí novou parťačku Siniaková. Čím ji pobavila?

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Třetí letošní grandslam, třetí parťačka. Kateřina Siniaková uhrála na Australian Open semifinále se Storm Hunterovou, ta se ale letos v dubnu zranila. Poté spojila síly s Taylor Townsendovou, Američanka však na Roland Garros kvůli zranění nenastoupila. Siniakové ovšem dohodila krajanku Coco Gauffovou a nově utvořená dvojice si v Paříži dokráčela pro trofej. Na Wimbledonu už se elitní česká deblistka „vrátila“ k Townsendové a společně pronikly do čtvrtfinále čtyřhry.

Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová nakročily k úspěchu už v neděli, kdy si proti Leylah Fernandezové a Eně Šibaharaové vypracovaly náskok 6:2 a 3:2 s brejkem. Přestože se v pondělní dohrávce druhá sada protáhla, favoritky se po dvou odvrácených setbolech radovaly z vítězství 6:2 a 7:6(3).

„Byl to těžký zápas. Podmínky byly jiné než včera. Myslím, že i soupeřky se zvedly. Je dobře, že jsme to dohrály. Jsem ráda, že postupujeme,“ uvedla Siniaková, která absolvuje s Townsendovou po Římě a Bad Homburgu teprve třetí společný turnaj.

„Před zápasem i během něj jsme si říkaly, abychom tam byly jedna pro druhou. A to fungovalo. Když se nám něco nezadařilo, povzbuzovaly jsme se. Jsme spolu jako tým,“ pochvalovala si osmadvacetiletá Češka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)

Stejně stará Townsendová je ve čtyřhře dvojnásobnou grandslamovou finalistkou (US Open 2022, Roland Garros 2023) a k síti ráda vyrazí i během utkání ve dvouhře. Asi žádná jiná tenistka na okruhu nepraktikuje v takové míře tento klasický styl z dob minulých.

„Taylor znám od juniorek. Tenis má určitě ráda. Je to velice talentovaná a šikovná hráčka, navíc levačka. Dokáže zahrát všechny kombinace. Je super, jaký má cit a přehled na kurtu,“ pochválila svou parťačku Siniaková.

Rodačka z Chicaga bývala dříve její tradiční soupeřkou. Ve čtyřhře se opakovaně utkaly na grandslamech i dalších významných turnajích. A z vítězství se zpravidla radovala Češka. A je tedy americká tenistka ráda, že stojí její rivalka konečně na stejné polovině kurtu? „Ano, říkala mi to,“ smála se majitelka osmi grandslamových vavřínů ze čtyřhry.

Další překážkou pro česko-americkou dvojici budou ve čtvrtfinále Lotyška Jelena Ostapenková a Ukrajinka Ljudmila Kičenoková. „Čekám přestřelku. Bude to rychlý zápas, nic překvapivého. Půjdou do toho, budou tlačit a přebíhat,“ vyhlíží další utkání Siniaková.

Wimbledon (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
Osmifinále čtyřhry žen
SINIAKOVÁ, Townsendová (USA) – Fernandezová (CAN), Šibaharaová (JPN) 6:2, 7:6(3)