Zranění na konci zápasu. Keysová vedla ve třetím setu o dva brejky, nakonec skrečovala

- Jan Vojkůvka

Americká tenistka Madison Keysová měla postup do čtvrtfinále Wimbledonu na dosah. Nad Italkou Jasmine Paoliniovou vedla ve třetím setu už 5:2 a měla výhodu dvou brejků. Pak ale začala mít problémy s levou nohou, kvůli čemuž si po devátém gemu vzala i pauzu na ošetření. Za stavu 3:6, 7:6 a 5:5 pak zápas s pláčem skrečovala.

Keysová si pravděpodobně natáhla stehenní sval, či poranila kyčelní kloub v tom horším případě, v průběhu třetího setu. V něm si vypracovala vedení 5:2 s výhodou dvou brejků a vše nasvědčovalo tomu, že projde do čtvrtfinále Wimbledonu.

V osmém gemu si ale americká hráčka zranila levou nohu, začala kulhat a Italka Paoliniová snížila na 4:5. Keysová si vzala pauzu na ošetření a zmizela v útrobách stadionu i s fyzioterapeutkou. Na dvorec se vrátila zhruba za deset minut, ale bylo zřejmé, že pokud nedokáže servisem zápas ukončit, bude to jen začátek konce jejího působení na turnaji.

V průběhu desáté hry se pořádně nemohla hýbat, plakala a neustále pohledem hledala svého trenéra. O servis přišla, Paoliniová srovnala na 5:5 a po dvou výměnách v jedenáctém gemu zamířila Keysová k síti. Duel kvůli zranění skrečovala, když kvůli problémům s levou nohou nedokázala ani nadvakrát dopodávat.

„Je mi jí moc líto, je to smutné. Byl to opravdu dobrý zápas, hodně nahoru a dolů,“ řekla po střetnutí Paoliniová, která si postup po skreči soupeřky ani příliš neužívala. Taková vítězství tenisty moc netěší. „Mám z toho trochu radost, ale zároveň jsem za ni smutná. Není snadné takhle vyhrát,“ dodala.

Paoliniovou čeká ve čtvrtfinále Wimbledonu souboj s vítězkou zápasu mezi Coco Gauffovou a Emmou Navarrovou.