VIDEO: Bublik zase perlil! Soupeře nachytal senzačním esem

- Jan Vojkůvka

Alexandr Bublik zase jednou ukázal, proč sice na jednu stranu patří mezi kontroverzní postavy tenisu, ale proč také na stranu druhou patří k tenistům, které je prostě zábava sledovat. V utkání třetího kola Wimbledonu se prezentoval kulišárnou a Tommymu Paulovi dal eso při podání spodem.

Byla to vskutku úsměvná situace. Bublik patří k hráčům s výborným servisem, ostatně v utkání s Američanem Paulem nasázel 15 es, byť zápas trval jen 86 minut. Jedno z těch es pak bylo ukázkovým nachytáním soupeře na švestkách.

Bublik viděl, že je Paul daleko za základní čárou, tak zkusil své pověstné podání spodem. Paul nepřečetl jeho úmysl včas, a přestože za míčkem začal sprintovat, tak jej nestihl před dvojdopadem. Jednalo se o nečekané eso, které publikum pobavilo.

Jak o něm Jakub Menšík po zápase úvodního kola trefně poznamenal, Bublik zkrátka neustále něco vymýšlí, čím by mohl překvapit soupeře. A tohle byla dokonalá ukázka toho, jak to český tenista myslel.

Bublikovi se nicméně celkově v utkání třetího kola nedařilo a s Paulem nakonec prohrál 3:6, 4:6, 2:6. Zase jednou se ale dostal do highlightů dne.