Zadostiučinění pro Fritze. Šťastný let domů, rýpl si do soupeře

- Jan Vojkůvka

Utkání druhého kola Wimbledonu mezi Taylorem Fritzem a Arthurem Rinderknechem mělo hodně zajímavou dohru. Poté, co Američan Francouze porazil 6:3, 6:4, 3:6, 6:4, tak si jej u sítě vychutnal. Popřál mu „šťastný let domů“, což ale v tu chvíli myslel dost ironicky. Jejich utkání totiž předcházely poněkud nevybíravé komentáře Rinderknecha.

Fritz se s Rinderknechem utkal loni na Roland Garros a čelil nepřátelským projevům francouzského publika. Když proměnil mečbol, byl navíc vybučen. Fritz si na projevy diváků několikrát stěžoval, ale klid mu to tehdy rozhodně nepřineslo.

Rinderknech před wimbledonským zápasem na tuto událost zavzpomínal a do Fritze se opřel. „Atmosféra tady bude klidnější a on nebude tolik brečet,“ citovala jej francouzská média.

Tyto komentáře se pochopitelně k Fritzovi dostaly. O to víc byl motivovaný svého soupeře porazit. A když se mu to povedlo, vrátil mu to i s úroky. U sítě jej poplácal a popřál mu šťastný let domů. Rinderknechovi toto rýpnutí pochopitelně neuniklo, což byl ovšem Fritzův záměr.

„Jsem klidný člověk a nedělám nic, co by mohlo lidi naštvat. Ale když se do mě někdo tak trochu pustí, nenechám si to líbit,“ řekl Fritz na pozápasové tiskové konferenci. „Dodá mi to víc motivace, abych vyhrál. A když jsme si šli potřást rukama, tak jsem mu popřál hezký let domů.“

„Ptal se mě, co jsem říkal, tak jsem mu to zopakoval. Říkal, že ještě hraje debla, tak jsem mu pogratuloval, že je to pro něj dobré. V tu chvíli se začal chovat uraženě,“ usmíval se Fritz.

„Tak jsem mu řekl: ‚Kámo, ty víš, co jsi řekl. Když mě znevážíš před zápasem, tak nečekej, že k tobě po utkání budu milý.‘ Takhle to prostě nefunguje,“ pokračoval Američan. „Nevidět jeho vyjádření bylo nemožné. Je těžké nevidět, když si do vás chce někdo bodnout, protože vás každý označuje, abyste to určitě viděli. A jakmile jsem to viděl, bylo hotovo,“ dodal.

Fritze čeká v sobotu utkání třetího kola dvouhry s Alejandrem Tabilem.