Sedmnáct slov a čau. Zverev zažil ve Wimbledonu šílenou tiskovku

- Jan Vojkůvka

Alexander Zverev se ve druhém kole Wimbledonu prezentoval výtečným výkonem. Američana Marcose Girona deklasoval za pouhých 94 minut po setech 6:2, 6:1, 6:4 a aniž by čelil jedinému brejkbolu, prosvištěl do třetího kola. Ne každého ovšem jeho výkon oslnil, jak bylo patrné z pozápasové tiskové konference.

Zverev přišel na tiskovku dobře naladěn, ale nálada se poměrně brzy změnila. Když usedl za stůl a hleděl na přítomné novináře, ti mlčeli.

Jak už je zvykem, tiskovou konferenci otevřel moderátor, který se zeptal, jak byl Zverev spokojený s úrovní svého tenisu. Německý tenista řekl v angličtině doslova pouhých sedmnáct slov, čímž tisková konference v podstatě skončila. 

„Bylo to dobré, dobrý zápas. Dobrá úroveň. Tak nějak všechno, jsem šťastný za postup ve třech setech,“ řekl Zverev. Také tento volný překlad má pouhých sedmnáct slov. Víc toho ale Němec neřekl. Po tak trochu trapných chvílích ticha, kdy nepadla žádná otázka, byla tisková konference ukončena.

Je záhadou, co novináře k takovému přístupu vedlo. Zverev odehrál skvělý zápas, nečelil ani jednomu brejkbolu, dal 12 es a vyhrál 88 % fiftýnů přes první podání. Němec neztratil servis ani ve druhém utkání na letošním Wimbledonu. Ve třetím kole navíc bude čelit domácímu Cameronovi Norriemu.

Témat by tedy bylo dostatek, i kdyby se mělo jednat o otázky na nadcházející zápas s domácí nadějí.

Je nutné ale také poznamenat, že Wimbledon je dlouhý a tisková konference začínala až kolem desáté večer. Nejen tenisté mají někdy špatné dny. Situace to ovšem byla skutečně bizarní...