Postupující Krejčíková: Byla to náročná šichta. Na trávě se může stát cokoliv

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Další den, další těsná výhra díky zvládnutým koncovkám. Barbora Krejčíková přetlačila ve druhém kole Wimbledonu nebezpečnou Američanku Katie Volynetsovou, jež držela s českou favoritkou krok až do poslední chvíle. Výsledek 7:6(6) a 7:6(5) zároveň ukazuje, že Krejčíkové se v klíčových chvílích daří udržet pevné nervy.

„Byla to náročná šichta. I kvůli tomu, že jsem včera hrála dlouho a dneska v 11 jsem šla znovu na kurt. Mám velkou radost z toho, že se mi takto podařily dva zápasy. Těším se, že můžu hrát další kolo,“ radovala se Barbora Krejčíková.

Její třetí kariérní postup do třetího kola Wimbledonu se zrodil po více než dvou hodinách boje proti Katie Volynetsové, jež se rozehrála už v tříkolové kvalifikaci na méně kvalitních roehamptonských dvorcích.

„Rozdíly mezi hráčkami jsou malinké. Ona byla rozjetá, hrála na trávě dobře, měly jsme dlouhé výměny. Nedala mi moc míčů zadarmo, musela jsem si to uhrát. Těší mě, že jsem vyhrála dva tiebreaky,“ zhodnotila tenistka z Ivančic.

O vyrovnanosti startovního pole se přesvědčila i žebříčkově nejlepší česká tenistka Markéta Vondroušová. Obhájkyně trofeje ztroskotala už v prvním kole na raketě španělské antukářky Jéssicy Bouzasové. A právě ta čeká na Krejčíkovou v sobotním třetím kole.

„Vůbec jsem ji neviděla. Těším se, že dnes bude trochu větší volno. Odpočinu si a půjdeme někam na dobrou večeři. Zítra po deblu se na ni koukneme a vymyslíme, co budu v sobotu hrát,“ plánuje osmadvacetiletá Češka.

Bývalá světová dvojka Krejčíková je sice na letošním Wimbledonu nasazena až jako číslo 31, přesto ji lze zařadit k širšímu okruhu adeptek na kvalitní výsledek. V pavouku schází zraněná Aryna Sabalenková, ve čtvrtek vypadla Jessica Pegulaová, Iga Šwiateková se zase s travnatým povrchem teprve sžívá.

„Tím, že je to tráva, se může stát cokoli. Takto daleko jsem nepřemýšlela, jdu kolo od kola, zápas od zápasu. Připravím se na sobotu a budu se snažit, abych v turnaji pokračovala dál,“ doplnila Krejčíková.

Wimbledon (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
2. kolo dvouhry žen
BARBORA KREJČÍKOVÁ (32.) – Katie Volynetsová (USA, 69.) 7:6(6), 7:6(5)