Inspirace Vondroušovou? Emoce byly obrovské, netají po symbolické výhře Krejčíková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Tři a čtvrt hodiny bojovala Barbora Krejčíková o postup do druhého kola Wimbledonu. A povedlo se! Pestře hrající tenistka z Ivančic přetlačila v dramatickém souboji ruskou ranařku Veroniku Kuděrmetovovou po setech 7:6(4), 6:7(1), 7:5 a vykročila správnou nohou za kvalitním výsledkem z travnatého grandslamu.

Dvojchyba a dvojchyba. Tak zahájila Barbora Krejčíková poslední gem utkání proti Veronice Kuděrmetovové, nepříznivý stav 0-30 ale dokázala otočit ve svůj prospěch. Snad i proto se nebála po proměněném mečbolu pořádně oslavit vítězství, byť se jednalo „pouze“ o první kolo.

„Emoce byly obrovské. Měla jsem velkou radost z toho, že jsem utkání dokázala ubojovat,“ vyznala se Krejčíková. „Zápas byl nahoru dolů. Vím, že jsem odvrátila hodně brejkbolů, pak jsem uhrála první set. Ve druhém jsem vedla, měla jsem nějaké příležitosti, ty se mi nepovedly. Ve třetím jsem ji zase brejkla na začátku, pak se to vyrovnalo... Myslím, že jsme obě hrály na velice slušné úrovni.“

Počasí v Londýně bylo ve středu poměrně sychravé, během utkání místy dokonce mrholilo. Českou reprezentantku ale nepřízeň počasí nerozhodila. „Kurt byl v pohodě, neklouzal, takže se hrálo dál. Neřešila jsem to,“ poznamenala.

Vítězství nad Kuděrmetovovou ji jistě povzbudí. Vždyť Krejčíková s ní prohrála letos ve Stuttgartu i loni v Dauhá i předloni v Cincinnati. „Říkala jsem si, že nemám co ztratit, protože jsem všechny minulé zápasy prohrála, a že to teď zkusím změnit. Jsem ráda, že se mi to povedlo,“ komentovala bývalá světová dvojka.

Letošní sezona je pro Krejčíkovou zatím spíše zakletá. Kvůli zranění či nemoci zmeškala spoustu velkých turnajů a vyhrála pouze osm ze sedmnácti zápasů. Pozitivní ale je, že hned tři z výher zapsala během travnaté části sezony.

„Musím zaťukat na dřevo, že jsem zdravá. To je základ. Teď to bylo hodně náročné období. Jsem ráda, že si zahraju další zápas. Je úžasné tady být a užívat si atmosféru,“ vděčně konstatovala majitelka sedmi singlových trofejí.

Při pohledu na soupeřku Krejčíkové, tedy Kuděrmetovovou, a kurt číslo 15 se nabízí srovnání s Markétou Vondroušovou, která stejnou protivnici loni zkraje Wimbledonu právě na patnáctce porazila. A její cesta skončila až senzačním turnajovým prvenstvím.

„Je to určitě velká inspirace,“ pousmála se Krejčíková, kterou čeká ve druhém kole americká kvalifikantka Katie Volynetsová.

Wimbledon (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
1. kolo dvouhry žen
BARBORA KREJČÍKOVÁ (32.) – Veronika Kuděrmetovová (38.) 7:6(4), 6:7(1), 7:5