Jsem nadšená a fit, raduje se Siniaková. Teď ji čeká nahecovaná šampionka

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Více než tři desítky shod nabídl zápas Kateřiny Siniakové a Kanaďanky Mariny Stakusicové v úvodním kole Wimbledonu. Česká favoritka sice využila pouze čtyři z 24 brejkbolů, přesto zvítězila vcelku komfortně 6:4 a 6:2. K postupu do druhého kola si pomohla i 12 úspěšnými náběhy k síti, kde zapsala stoprocentní úspěšnost.

„Určitě to byl těžký zápas, počítala jsem s tím. Jsem ráda, že jsem ho zvládla. Potvrzovat roli favoritky nikdy není lehké. Dneska to bylo super, jsem nadšená a fit. Je skvělé, že jsem hrála v úterý a měla den navíc. Doufám, že to takhle vydrží,“ pravila Kateřina Siniaková.

Česká bojovnice minulý týden kvůli zranění předčasně ukončila svou obhajobu titulu v Bad Homburgu, kde nenastoupila do čtvrtfinále. Nad jejím zdravotním stavem před Wimbledonem tedy visel otazník.

„V Berlíně jsem uklouzla, takže jsem měla problém s hamstringem. Myslím, že podvědomě jsem té noze ulehčovala, takže jsem si zase přetížila druhou stranu. Tam byla kyčel, zadek, tak nějak všechno… Potřebovala jsem pauzu. Jsem starší, už musím víc poslouchat tělo než před pár lety,“ vysvětlila své patálie osmadvacetiletá Siniaková.

Klíčem k úspěchu a brzkému zakončení duelu proti Stakusicové byl maratonský sedmý gem druhého setu. Tenistky se v něm přetahovaly přes neuvěřitelných 11 shod, české favoritce pomohlo k brejku i kuriózní prasátko.

„Hlavně jsem chtěla dohrát zápas, ještě než ho přeruší kvůli tmě,“ zdůraznila světová šestatřicítka. „Jsem moc ráda, že se ten gem převalil na moji stranu, protože jsem cítila, že se tma zvětšuje a že mám už problém vidět míček. Všechny tři předchozí gemy byly dlouhé, pořád se hrálo.“

Po splnění papírových předpokladů v prvním kole čeká Siniakovou v další fázi turnaje Kazachstánka Julia Putincevová, jež minulý týden triumfovala v Birminghamu. A v All England Clubu začala cennou výhrou nad někdejší šampionkou Angelique Kerberovou.

„Je to těžká soupeřka. Myslím, že jí tahle pomalejší tráva bude sedět, protože budou výměny, kraťasy a bude se hodně běhat. Určitě bude nahecovaná, musím být připravena na dlouhý zápas,“ doplnila pátá nejlepší Češka v žebříčku WTA.

Wimbledon (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
1. kolo dvouhry žen
Marina Stakusicová (CAN, 164.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (36.) 4:6, 2:6