VIDEO: Nervydrásající pětisetovou bitvu ukončil jihoafrický kvalifikant fantastickým mečbolem

- Jan Vojkůvka

Prohrával 0:2 na sety, přesto dokázal souboj s Američanem Alexem Michelsenem otočit. Jihoafrický kvalifikant Lloyd Harris zvítězil nad světovou pětapadesátkou za tři a půl hodiny po setech 3:6, 4:6, 7:6(5), 6:2, 7:6(9) a k teprve druhému postupu do druhého kola Wimbledonu si pomohl i senzačně proměněným mečbolem.

Byla to intenzivní bitva, která se pro sedmadvacetiletého Harrise nevyvíjela dobře. Po prohraných dvou sadách se ale neskutečně zvedl na servisu a soupeře už do vedení ani jednou nepustil. Postupnými krůčky budoval obrat, až přišel rozhodující supertiebreak pátého setu, v němž dokonce měl Michelsen mečbol.

Harris ale hrozbu porážky dokázal znovu odvrátit a dostal se do vedení 10:9. Právě výměna, která následovala, se dostane do highlightů letošního Wimbledonu.

Michelsen si soupeře rozběhal u základní čáry, čemuž se Jihoafričan jen tak tak ubránil. Ubránil se i následnému kraťasu i lobu, který trefil nad hlavou zády k síti. Když už to vypadalo, že nahrál Američanovi na vítězný prohoz podél pravé lajny, dokázal Harris přeběhem u sítě trefit forhendový volej do odkrytého dvorce a mohl se začít radovat z opravdu vydřeného vítězství.

Ve druhém kole Harris narazí buď na světovou čtrnáctku Bena Sheltona, nebo na člena druhé stovky žebříčku Mattiu Bellucciho.