Murray není po operaci páteře připraven. Singl na posledním Wimbledonu neodehraje

- Jan Vojkůvka

Britská hvězda Andy Murray, jenž plánuje letos ukončit kariéru, se na svém posledním Wimbledonu ve dvouhře nepředstaví. V úterý dopoledne oznámil, že po operaci, při které mu byly odstraněny cysty na páteři, není schopný singl odehrát. Dál ale plánuje nastoupit alespoň ve čtyřhře s bratrem Jamiem.

Sedmatřicetiletý Murray se měl v úterý v rámci prvního kola utkat na centrálním kurtu s Tomášem Macháčem. Tento souboj mohl být posledním singlovým utkáním dvojnásobného wimbledonského šampiona v All England Clubu. Nakonec k němu však nedojde a Macháč bude hrát na kurtu číslo 17 se šťastným poraženým z kvalifikace Davidem Goffinem.

„Ačkoliv pracoval neskutečně tvrdě na svém zotavení po operaci, ke které došlo před necelými dvěma týdny, Andy musel učinit velmi těžké rozhodnutí a letos se ve dvouhře nepředstaví. Jak si můžete představit, je extrémně zklamaný, ale zároveň potvrdil, že chce hrát ve čtyřhře po boku bratra Jamieho a těší se, že si na svém posledním Wimbledonu zahraje,“ stojí v prohlášení o jeho odstoupení ze singlu.

Murray měl zdravotní obtíže před dvěma týdny na turnaji v londýnském Queen's, kde musel skrečovat osmifinále s Jordanem Thompsonem. Rozhodl se narychlo podstoupit operaci, při které mu byly z páteře odstraněny cysty.

Přestože v posledních dnech zdůrazňoval, že se cítí stále lépe, tak pouhých deset dní od operace byla příliš krátká doba na to, aby se dokázal na poslední singlové vystoupení na Wimbledonu připravit.