Muchová po návratu: Takový válec jsem nečekala. Wimbledon nebyl v plánu

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Několik parádních úderů sice z rukávu vytáhla, proti jistější soupeřce Paule Badosaové ale byla Karolína Muchová bez šance. Česká povrchová univerzálka opustila svůj oblíbený Wimbledon, kde v letech 2019 a 2021 dokráčela až do čtvrtfinále, už potřetí za sebou v prvním kole. Tentokrát po jednoznačné porážce 3:6 a 2:6.

Jak záludnou zkouškou byla někdejší světová dvojka Paula Badosaová?
Myslím, že to bylo dost těžké první kolo. Kdybych s ní možná hrála ve třetím, byla by větší šance. Od té doby, co jsem zpátky na kurtech, jsem nehrála proti nikomu, kdo by hrál takhle rychle a přesně. Klobouk dolů před jejím výkonem.

Čím si vysvětlujete nevydařený začátek utkání, kdy vám soupeřka bleskově odskočila?
Lítalo to tam strašně rychle, byla jsem u míčů pomaleji. Trochu jsem si natáhla sval, takže jsem pak byla všude pomaleji. Nemyslím, že bych hrála nějak zle, ale ona hrála fakt skvěle. Věděla jsem, že to bude strašně těžké první kolo, ale asi jsem nečekala, že to bude až takový válec.

V jakém stavu je po únorové operaci pravé zápěstí?
Jsem tady, při utkání mě nebolelo. Uvidíme, jak se zítra probudím, ale teď už mě nečeká žádný zápas, takže v tomhle smyslu je pozitivní, že budu mít klid a navážu další přípravou.

Jste spokojená i s tím, že vám neunikla samotná účast ve Wimbledonu?
Nepočítala jsem s tím, že se stihnu na Wimbledon vrátit. Nebyl v plánech ani podle doktorů. Je super, že jsem tady, i když takhle krátce. Jsem ráda, že jsem mohla být součástí a zase se dostala zpět do toho koloběhu.

Na přelomu července a srpna vás čeká olympiáda v pařížském areálu Rolanda Garrose. Loni jste tam došla až do finále antukového grandslamu, tento výsledek jste ale letos kvůli operaci zápěstí nemohla obhajovat…
Těším se moc. Je to taková náplast za Roland Garros. Těším se, že budu v klubu, odkud mám hezké vzpomínky. A olympiádu jsem ještě nikdy nezažila.

Počítáte s nějakým turnajem před olympiádou?
Nemám nic přihlášeného. Ráda bych, když jsem teď vypadla v prvním kole, ale bude záležet, jestli mi někde dají kartu.

Wimbledon (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
1. kolo dvouhry žen
Paula Badosaová (ESP, 93.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (34.) 6:3, 6:2