Macha Lake Open: Do semifinále pronikly Valentová i Kučmová

- Redakce

Ženský antukový turnaj ITF s názvem Macha Lake Open a dotací 60 tisíc amerických dolarů měl v pátek na programu čtvrtfinále dvouhry. Na hlavním kurtu porazila kvalifikantka Aneta Kučmová Nizozemku Koevermansovou. Do semifinále postoupila také Tereza Valentová, která zvládla duel s Běloruskou Dmitrukovou. Do finále čtyřhry se dostala Anastasia Detiuc, která si společně s Polkou Chwaliňskou poradila s českým párem Hindová, Valentová.

Kučmová si ve Starých Splavech zahraje o finále
První semifinalistkou antukového podniku Macha Lake Open se ve Starých Splavech stala Aneta Kučmová (436.). Čtyřiadvacetiletá kvalifikantka si v pátek vyšlápla na favorizovanou Anouk Koevermansovou (311.) z Nizozemska, kterou porazila za necelou hodinu a půl 6:4 a 6:3.

V prvním setu otáčela Kučmová nepříznivé skóre 2:4. Následně sérii čtyř vyhraných gemů zdvojnásobila, když si zkraje druhého dějství vypracovala luxusní náskok 4:0. Druhé sezonní čtvrtfinále tak Kučmová zvládla přetavit v premiérový postup do semifinále.

Valentová je bez ztráty setu v semifinále
Jako nůž máslem prochází nadále turnajem ve Starých Splavech sedmnáctiletá Tereza Valentová (335.). Vítězka čtyř letošních podniků ITF a juniorského Roland Garros stále neztratila u Máchova jezera set.

V pátek vyprovodila z kurtu za hodinu a čtvrt poměrem 6:3 a 6:2 Kristinu Dmitrukovou (727.) z Běloruska, a postoupila tak do semifinále. Česká favoritka sice ztratila čtyřikrát v utkání podání, soupeřčino ale zvládla ukořistit hned osmkrát.

Detiuc přes Češky prošla do finále
Anastasia Detiuc si ve Starých Splavech zahraje finále čtyřhry. Česká tenistka společně s parťačkou Majou Chwaliňskou porazily ryze domácí debl Denisa Hindová, Tereza Valentová po sadách 7:6(5), 6:4.

Třetí nejvýše postavený pár turnaje v prvním setu třikrát stáhl manko brejku, v desátém gemu odvrátil setbol. Za stavu 6:5 na returnu naopak nevyužil tři šance na ukončení sady. V tiebreaku více nervů udržely právě favoritky. Ve druhém dějství čelily stavu 0:3, dvakrát dohnaly ztrátu podání. Z posledních sedmi gemů vyhrály hned šest a postoupily do finále. O titul se střetnou s dvojicí Feng, Sakellaridiová.

Macha Lake Open, Staré Splavy (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
ANETA KUČMOVÁ (436.) – Anouk Koevermansová (NED, 311.) 6:4, 6:3
Guiomar Maristanyová (ESP, 253.) – Maja Chwaliňská (POL, 248.) 6:3, 7:6(2)
TEREZA VALENTOVÁ (335.) – Kristina Dmitruková (727.) 6:3, 6:2
Victoria Jimenezová Kasintsevová (AND, 247.) – Su Jeong Jang (KOR, 232.) 7:5, 1:6, 3:6

Semifinále čtyřhry
Feng (CHN), Sakellaridiová (GRE) – Cavalleová-Reimersová (ESP), Perezová-Garciaová (COL) 6:0, 6:1
HINDOVÁ, VALENTOVÁ – Chwaliňská (POL), DETIUC 6:7(5), 4:6