Djokovič vyrazí do Wimbledonu! O startu se rozhodne v příštích dnech

- Jan Vojkůvka

Srbský tenista Novak Djokovič je pouhých 18 dní po operaci menisku v pravém koleni, už více než týden ale posiluje, trénuje a spřádá plány na návrat. Grandslamový rekordman se dokonce rozhodl, že v pondělí odletí do Wimbledonu, byť prozatím netuší, jestli bude schopný na travnatém svátku startovat.

Djokovič se zranil během Roland Garros, kde po dvou pětisetových bitvách utrpěl zranění menisku v pravém koleni. Kvůli zranění odstoupil z turnaje před čtvrtfinálovým zápasem a ještě v Paříži se podrobil chirurgickému zákroku, který jej měl připravit o možnost hrát ve Wimbledonu.

To by ovšem nebyl Djokovič, aby si pro své fanoušky nepřipravil nějaké to překvapení. Už devět dní po operaci zveřejnil na svém Instagramu, jak dře v posilovně a snaží se vystavit operované koleno zátěži.

Sedmatřicetiletý Srb je evidentně s vývojem léčby i tréninkovými dávkami spokojený natolik, že se rozhodl zvýšit své šance na start ve Wimbledonu. V pondělí se přesune do Londýna a chce začít trénovat v All England Clubu, aby otestoval pravé koleno v tamních podmínkách.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole)

Pokud se bude cítit dobře a bude věřit, že může ve Wimbledonu uhrát nějaký výsledek, pak do turnaje nastoupí a rozhodně se nebude chtít pouze zúčastnit. Během posledních pěti ročníků totiž postoupil do finále, vybojoval čtyři tituly a až loni jeho vítěznou šňůru ukončil Carlos Alcaraz.

Dobře probíhající léčba je výbornou zprávou i s ohledem na blížící se olympijské hry, na nichž by Djokovič rád vybojoval vysněnou zlatou medaili, která mu stále uniká. Aktuální světová trojka se dokonce rozhodla, že nebude startovat ve čtyřhře a bude se soustředit pouze na singl.

Informace, zda nakonec bude Djokovič ve Wimbledonu startovat, by měla být zveřejněna v nejbližších dnech, pravděpodobně ještě před losem hlavní soutěže, který by měl proběhnout ve čtvrtek.