Zranění Vondroušové by nemuselo být až tak vážné. Rozhodne magnetická rezonance

- Jan Vojkůvka

Markéta Vondroušová se během čtvrtečního utkání osmifinále travnatého turnaje WTA v Berlíně zranila a musela souboj s Annou Kalinskou v prvním setu skrečovat. Prvotní vyšetření v Německu podle informací deníku iSport.cz odhalilo lehce poškozené pouzdro pravého kyčelního kloubu. Víkendová magnetická rezonance by měla určit, jak rozsáhlé toto poškození je, případně jak dlouhou léčbu si zranění vyžádá.

Česká tenistka se vrátila z Berlína do Prahy ještě v noci na pátek v doprovodu trenéra Petra Vaníčka, který ve vyjádření pro iSport.cz odhalil, co se přesně Vondroušové v osmifinálovém utkání stalo.

„Vypadá to, že má trošku poškozené pouzdro kyčelního kloubu. Ale není to nic zásadního. V Německu ji viděl fyzio, teď se musí chvilku počkat a v sobotu nebo v neděli půjde na magnetickou rezonanci, kde se vše ukáže,“ poznamenal Vaníček, podle něhož sice Vondroušová vynechá generálku v Bad Homburgu, ale na Wimbledonu by mohla startovat. „Wimbledon by měl klapnout, prognózy jsou pozitivní,“ dodal.

Vondroušová v utkání s Kalinskou na začátku devátého gemu za základní čárou při změně pohybu podklouzla a zkroutila si pod sebe pravou nohu. Sice po přestávce na ošetření ještě zkusila hrát, ale po dvou hrách kvůli bolestem zápas vzdala.

Česká hráčka má na začátku července započít svou snahu o obhajobu loňského wimbledonského titulu. Pokud víkendová magnetická rezonance v Praze potvrdí, že se nejedná o vážné zranění, měla by v Londýně bojovat o úspěch.