Siniaková v Berlíně řádí! Postup do čtvrtfinále si zajistila přes světovou osmičku

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková pokračuje na pětistovce v Berlíně v předvádění skvělých výkonů. Ve čtvrtek zvládla na travnatém turnaji i své čtvrté utkání, když ji nerozhodil ani fakt, že byl zápas už ve středu kvůli dešti přerušen. Česká kvalifikantka přehrála v osmifinále světovou osmičku Čchin-wen Čeng z Číny po setech 6:4 a 6:4.

Siniakové hra na trávě velmi svědčí. To potvrdila už minulý rok, kdy vyhrála turnaj v Bad Homburgu. Letos do této krátké části sezony vstoupila v německém Berlíně, kde posbírala už čtyři vítězství, a to bez ztráty jediného setu!

Osmadvacetiletá Češka si napřed v kvalifikaci poradila s domácí Akugueovou a Ukrajinkou Starodubcevovou, načež v úvodním kole porazila 6:4, 6:3 světovou sedmnáctku Emmu Navarrovou ze Spojených států. Ve středu a ve čtvrtek pak dokázala zdolat dokonce osmou hráčku světa Čchin-wen Čeng.

Osmifinálové utkání bylo ve středu přerušeno kvůli kluzkému povrchu za stavu 5:3 v první sadě pro Češku. Siniakovou to nerozhodilo a ve čtvrteční dohrávce bez potíží první set dotáhla do vítězného konce.

Ve druhé sadě sice prohrávala s finalistkou letošního Australian Open 0:2 a následně ztratila vedení 4:2, klíčovým brejkem z deváté hry si ale zajistila postup do čtvrtfinále.

„Bylo to těžké. Soupeřka je hodně agresivní, ale jsem ráda, že jsem to dotáhla ve dvou setech,“ usmívala se Siniaková v rozhovoru pro Canal+ Sport. „Dnes byly úplně jiné podmínky. Ale furt jsem si říkala, že jsem nahoře a kdybych neutáhla začátek, tak mám hodně před sebou. Ale jsem ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo.“

Siniaková si už postupem do čtvrtfinále zajistila další vylepšení svého kariérního maxima ve světovém žebříčku, kterým je aktuálně 30. místo. V dalším kole ji čeká buď Američanka Jessica Pegulaová, nebo Chorvatka Donna Vekičová.