Vynucená pauza se protahuje. Lehečka musí oželet Wimbledon i olympiádu

- Marek Bartošík

AKTUALIZOVÁNO – Nejlepší český tenista Jiří Lehečka se odhlásil z grandslamového Wimbledonu, kde měl obhajovat loňské osmifinále. Dvaadvacetiletý reprezentant zároveň oznámil, že se nezúčastní ani olympijských her v Paříži. Aktuální světová pětadvacítka si zkraje května na antukovém Masters v Madridu přivodila únavovou zlomeninu bederního obratle. A od té doby na turnajích chybí.

Po Masters v Římě, Roland Garros a přípravných turnajích na trávě přijde Jiří Lehečka také o účast na slavném Wimbledonu. Dvaadvacetiletý Čech ve středu zmizel ze startovní listiny pro třetí grandslam sezony. Zároveň vynechá pařížskou olympiádu, jež se uskuteční na přelomu července a srpna.

„Udělal jsem všechno pro to, abych měl šanci hrát, ale moje tělo stále není připraveno k soutěžení na nejvyšší úrovni,“ napsal na sociálních sítích Lehečka.

Nejlepší Čech v žebříčku ATP se naposledy zúčastnil tisícovky v Madridu, kde dokráčel mimo jiné přes legendárního Rafaela Nadala až do semifinále. Utkání proti Félixovi Augerovi-Aliassimeovi ale musel kvůli zranění zad skrečovat.

V letošní sezoně má rodák z Kněžmostu bilanci 17 výher a 9 porážek. Hned v lednu oslavil v australském Adelaide svůj premiérový titul z turnaje ATP. Posléze zaznamenal ještě čtvrtfinálové účasti v Dubaji a Indian Wells. V žebříčku mu patří 25. příčka, nejlépe byl třiadvacátý.

Po odhlášení Lehečky figurují ve startovní listině pro hlavní soutěž Wimbledonu Tomáš Macháč, Jakub Menšík, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Krejčíková, Linda Nosková, Kateřina Siniaková, Marie Bouzková, Karolína Plíšková a Brenda Fruhvirtová.

Další Češi a Češky budou zápolit v tříkolové kvalifikaci, která začne už v pondělí 24. června. Hlavní soutěž Wimbledonu je na programu od 1. do 14. července.