Neteř hrála moc dobře. Příští týden si snad spravíme chuť, líčí Šafářová

- Marek Bartošík

Lucie Šafářová si po pěti letech vyzkoušela čtyřhru na profesionálním turnaji. Hvězdná česká tenistka, která původně ukončila kariéru na Roland Garros 2019, spojila pro olomoucký ITS Cup síly se svou mladičkou neteří Annou Dvořáčkovou. Společně v prvním kole deblu podlehly čínsko-lotyšské dvojici Šuo Feng, Daniela Vismaneová 6:3, 1:6 a 7:10.

„Jsem ráda, že jsem si mohla zahrát s neteří. Je to asi dva měsíce, co jsme se zeptaly pořadatelů z akademie ITS na volnou kartu. Děkuju jim, že nám ji dali,“ řekla v rozhovoru po utkání Lucie Šafářová.

Bývalá světová jednička ve čtyřhře se na kurtu představila po boku své patnáctileté neteře Anny Dvořáčkové, pro kterou se jednalo o profesionální debut.

„Hrála moc dobře a absolutně držela krok. Je to super holka, hraje hezký tenis. V supertiebreaku to bylo o pár míčích. Škoda, příští týden si snad spravíme chuť,“ plánuje sedmatřicetiletá Šafářová.

Za týden se česká dvojice zúčastní dalšího turnaje ITF s dotací 60 tisíc amerických dolarů, tentokrát akce Macha Lake Open ve Starých Splavech. „Výsledek se pokusíme vylepšit. A možná si tam zahraju i singla,“ poznamenala finalistka Roland Garros 2015.

Šafářová si původně chtěla zahrát už loni na podzim na menší akci ITF v Remeši se svou druhou neteří Emmou Dvořáčkovou, kvůli přísným pravidlům ITF ale nemohla nastoupit. S osmnáctiletou Emmou, která je nyní ve Spojených státech, by si dle svých slov ráda vyzkoušela spolupráci na některém podzimním turnaji.

V dalších plánech Šafářové figuruje i Livesport Prague Open, který se uskuteční od 21. do 26 července v areálu TK Sparta Praha. Tenistka z Brna bude na zmíněném podniku kategorie WTA 250 startovat po boku své americké kamarádky Bethanie Mattekové-Sandsové. Zároveň ujistila, že s Mattekovou-Sandsovou žádný jiný turnaj absolvovat nebude.

„Zahrajeme si spolu Prahu, Bethanie se ukáže před českými diváky. Ona hraje moc dobře se Sofií Keninovou, takže spolu budou pokračovat na velkých turnajích,“ zmínila s dodatkem, že americké duo má velkou šanci dostat se na Turnaj mistryň.