VIDEO: Jako vejce vejci! Dva tenisté vystřihli na trávě fenomenální rybičku

- Marek Bartošík

Travnatá část sezony tradičně nabízí nejrůznější parádičky. Už jen díky tomu, že tenisté a tenistky se můžou bez obav položit na měkký travnatý pažit, kde jim na rozdíl od tvrdého povrchu nebo antuky nehrozí odřeniny. Na aktuálním turnaji v londýnském Queen’s Clubu ukázali to nejlepší ze svého repertoáru Alex de Minaur a Alejandro Davidovich Fokina, kteří shodně zahráli vítěznou rybičku.

Za podobný „tygří skok“ by se jistě nestyděl ani Boris Becker, pro kterého byly rybičky pověstným kouskem. Na tradici legendárního Němce navázali tento týden v Londýně Australan Alex de Minaur a Španěl Alejandro Davidovich Fokina.

Začněme u Davidoviche Fokiny, který se v utkání s Chilanem Alejandrem Tabilem vydal po agresivním forhendu k síti. Jeho levou rukou hrající protivník se pokusil o prohoz křížem, španělský univerzál ale pohotově zareagoval a vystřihl parádní rybičku. Díky ní si připsal vítězný volej.

V podstatě totéž by se dalo napsat o Alexovi de Minaurovi. Australský rychlík, jenž v neděli triumfoval na turnaji v 's-Hertogenboschi, se po delší výměně od základní čáry přesunul k síti. Jeho soupeř Lorenzo Musetti napálil míč jednoručným bekhendem křížem, de Minaur byl však připraven. Jeho rybička byla naprosto dokonalá, míček skončil pouze kousek za sítí.