Turnaje ATP a WTA: O úspěchy bude od pondělí bojovat i sedm českých tenistů

- Jan Vojkůvka

Zatímco v neděli vrcholí turnaje tohoto týdne, okruhy ATP a WTA se chystají na další boje o tituly v nových destinacích. Příští týden se na travnatých akcích pod hlavičkami nejvyšších okruhů představí celkem sedm českých tenistů. Jmenovitě jde o Markétu Vondroušovou, Lindu Noskovou, úspěšnou kvalifikantku Kateřinu Siniakovou, Barboru Krejčíkovou, Karolínu Plíškovou, Marii Bouzkovou a Tomáše Macháče.

Travnatá část sezony je v plném proudu a zatím dělá českým příznivcům velkou radost. Hned během první várky turnajů se až do finále v Nottinghamu prokousala Karolína Plíšková, která by neměla na kurtech scházet ani příští týden.

Světová padesátka, jež se na začátku krátkého, ale intenzivního tenisového období nachází ve výborné formě, figuruje v hlavní soutěži Rothesay Classic v anglickém Birminghamu. Soupeřku prozatím nezná, bude totiž hrát s jednou z kvalifikantek.

Stejně tak na rozlosování kvalifikantek prozatím čeká nasazená dvojka Barbora Krejčíková, která měla hrát na travnatém turnaji už minulý týden, ale svůj vstup do této části roku o týden odložila.

Poslední českou zástupkyní v Birminghamu je Marie Bouzková. Ta se vešla mezi nasazené hráčky a bude plnit roli turnajové osmičky. Její soupeřkou v prvním kole bude domácí Heather Watsonová. Kompletní los naleznete zde.

Další tři Češky figurují v hlavní soutěži Ecotrans Ladies Open v německém Berlíně, kde se hraje turnaj kategorie WTA 500. S ohledem na nabité startovní pole je Markéta Vondroušová až pátou nasazenou, jelikož na turnaji startují také Coco Gauffová, Aryna Sabalenková, Jelena Rybakinová a Jessica Pegulaová. Soupeřkou Vondroušové v úvodní rundě bude Španělka Rebeka Masárová, která ve finále kvalifikace udolala Sáru Bejlek.

Do hlavní soutěže se vešla rovněž Linda Nosková, kterou čeká souboj s bývalou světovou jedničkou Angelique Kerberovou. Už v kvalifikaci pak započala pouť Kateřiny Siniaková, která ve dvou zápasech ztratila jen sedm gemů. O úspěch v hlavní soutěži bude zápolit s Američankou Emmou Navarrovou. Kompletní los naleznete zde.

Z mužů se příští týden představí pouze Tomáš Macháč, jelikož Jakub Menšík neuspěl v kvalifikaci turnaje v Halle a Jiří Lehečka nadále absentuje kvůli únavové zlomenině. Macháče čeká právě v německém Halle duel s 38. hráčem světa Arthurem Filsem z Francie. Kompletní los naleznete zde.