Budete mi chybět, ale musím to udělat. Nadal vysvětlil, proč nebude hrát ve Wimbledonu

- Jan Vojkůvka

Informace, že Rafael Nadal vynechá letošní Wimbledon, se začala šířit už ve středu. O den později došlo nejen k oficiálnímu odhlášení španělské hvězdy z turnaje v All England Clubu, ale také k vyjádření samotného Nadala. Ten se chce soustředit na přípravu na antuce kvůli svým posledním olympijským hrám kariéry.

Ve středu došlo k oznámení, že Rafael Nadal nebude letos startovat ve Wimbledonu. Zároveň bylo ohlášeno, že spojí síly s Carlosem Alcarazem v mezigeneračním deblovém páru na olympijských hrách v Paříži, kde bude Nadal startovat pod pěti kruhy naposledy v kariéře. Cílem přitom není nic jiného, než útok na medaili.

Úspěchu na pařížské antuce pak hodlá podřídit vše. Včetně vynechání travnaté části sezony a slavného Wimbledonu.

„Během tiskové konference po zápase na Roland Garros jsem byl dotázán na svůj letní kalendář a od té doby trénuji pouze na antuce,“ začal Nadal vysvětlovat, proč se rozhodl vůbec nezkusit přejít na trávu. „Včera bylo oznámeno, že budu hrát na letních olympijských hrách v Paříži, což je moje poslední olympiáda. Věřím, že nejlepší pro mé tělo bude do té doby neměnit povrch a hrát právě na antuce.“

„Právě z tohoto důvodu budu chybět na letošním turnaji ve Wimbledonu. Mrzí mě, že letos nebudu moci prožít skvělou atmosféru této úžasné akce, která navždy zůstane v mém srdci, a být se všemi britskými fanoušky, kteří mi vždy poskytovali velkou podporu. Budete mi všichni chybět,“ napsal na sociálních sítích.

Místo, aby zkoušel štěstí na travnatých turnajích, tak si zahraje přípravnou akci na antuce, kterou přidal do svého kalendáře. „V rámci přípravy na olympijské hry budu hrát turnaj ve švédském Bastadu. Jedná se o turnaj, který jsem hrál na začátku své kariéry a kde jsem si užil skvělé chvíle na kurtu i mimo něj,“ dodal Španěl.