Jako na horské dráze, hodnotí Siniaková jízdu za osmým grandslamem. A co Wimbledon?

- Filip Lefenda

V prostějovském tenisovém areálu se během středečního dopoledne uskutečnila tisková konference majitelky osmi grandslamových titulů ze čtyřhry Kateřiny Siniakové. Svou sbírku naposledy rozšířila v neděli, kdy po boku Američanky Gauffové ovládla pařížský Roland Garros. „Byla to taková horská dráha. Ani jsem nevěděla, s kým a jestli budu hrát. Nakonec to dopadlo titulem,“ pochvaluje si hvězdná Češka.

Čerstvé grandslamové šampionce postupně pogratulovali jednatel společnosti TK PLUS Petr Chytil, primátor Prostějova František Jura a jeho náměstek Miloš Sklenka.

„Moc jsem si turnaj užila. Každá trofej je jedinečná. Nerada je porovnávám, ale jsem hrozně ráda, jakým stylem se to všechno sešlo. Byla to taková horská dráha. Ani jsem nevěděla, s kým a jestli budu hrát. Nakonec to dopadlo titulem,“ ohlížela se Siniaková.

Sezonu začala po boku Australanky Hunterové, jež si v půlce dubna během tréninku přetrhla achilovku. Následně se jí zranila i další parťačka Američanka Townsendová. Štěstím v neštěstí bylo, že Češku propojila se svou hvězdnou krajankou Coco Gauffovou.

„My se opravdu sešly až na kurtu k prvnímu společnému zápasu. Musely jsme se rozkoukat. S každou výhrou to bylo lepší,“ pokračovala Siniaková. Turnajové pětky nakonec ztratily na Roland Garros jediný set a povedenou jízdu završily finálovým triumfem 7:6(5) a 6:3 nad Italkami Erraniovou a Paoliniovou. Význam vítězství podtrhuje i fakt, že posledně jmenovaná si zahrála v Paříži o trofej také v singlu.

Titul oslavila Siniaková společně s týmem Gauffové. „Všichni jsme se sešli na večeři. Ze začátku panovala z její strany určitá profesionální odtažitost. Během týdne jsme se ale hodně sblížily. Je to skvělá holka i hráčka. Tím, že je Coco ikona singlu, chodilo na všechny naše zápasy hodně lidí a byla vždy skvělá atmosféra,“ pochvalovala si majitelka nyní již osmi grandslamových titulů. Ten poslední je vůbec prvním, který nezískala po boku krajanky Barbory Krejčíkové.

„Jsem moc ráda, že mou nabídku přijala. Napsala jsem jí zprávu. Doufala jsem, že se někdo na poslední chvíli najde. Zvažovala jsem i jiné hráčky, chtěla jsem ale, abych měla i vidinu trofeje. V tomto směru moc variant nebylo,“ přiznala osmadvacetiletá Češka, jež si v pondělním vydání deblového žebříčku polepšila z jedenáctého na páté místo.

Siniaková se nyní musí rychle přeorientovat na trávu, na kterou se dle svých slov velice těší. Jsou před ní německé podniky v Berlíně a Bad Homburgu. Poté už bude následovat slavný Wimbledon. Na tom už s Gauffovou hrát nebude. „Jsme předběžně domluvené s někým jiným, takže to nechceme rušit. Uvidíme do budoucna. Doufám, že se moje parťačka nezraní,“ přeje si královéhradecká rodačka, jež už by se měla v All England Clubu představit znovu po boku Taylor Townsendové.

Jedním z vrcholů sezony budou rovněž olympijské hry v Paříži. Nadále platí, že by Siniaková měla hrát spolu s Krejčíkovou. „Zatím se nic nezměnilo, jsme domluvené. Doufám, že budeme zdravotně obě připravené a předvedeme super tenis. Ať už hraji s kýmkoliv, mám vidinu, že chci předvést ten nejlepší výkon. Pokud se zadaří i na olympiádě, bude to skvělý zážitek,“ přeje si.