Je fajn si tu vylepšit osobák, tetelí se Bouzková. Teď jde na polskou superstar

- Jan Kousal

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Marie Bouzková má za sebou náročný dvoudenní boj. Proti Chorvatce Janě Fettové začala svůj zápas už ve středu dopoledne, ovšem vinou deště se vytouženého happyendu dočkala až dnes k večeru. Radost z postupu však musela bleskově vystřídat koncentrace na další kolo. V něm na usměvavou Češku čeká světová jednička a trojnásobná pařížská šampionka Iga Šwiateková.

Včera to měla dobře rozehrané, zasáhla vyšší moc. Před dnešní dohrávkou se pak v Marii Bouzkové mísily pocity. „Byla jsem docela v klidu, ale když jsme dnes nastoupily, tak ten pocit byl samozřejmě jiný. Nakonec jsem byla i trochu nervóznější,“ líčila. „Člověk nad tím přemýšlí, ale jsem každopádně ráda, že jsem to zvládla.“

„Soupeřka taky trošku změnila přístup k tomu zápasu. To mě možná zaskočilo, ale pak jsem si to zase dokázala nějak uvědomit a přizpůsobit se tomu,“ pokračovala pětadvacetiletá hráčka, která se na French Open premiérově dokázala prokousat do třetího kola. „Je fajn si tady vylepšit osobák,“ zaradovala se.

Čekání na restart duelu si krátila různě. Důraz kladla hlavně na mentální stránku věci. „Naspala jsem tady dvě hodiny,“ práskla na sebe. Právě ustát takové chvíle je podle ní na grandslamu klíčové. „Vypnout, očekávat tyhle dlouhé dny a šetřit síly co nejvíce,“ odhalila svůj recept.

Příští duel už bude pro rodačku z Prahy pěkně těžký oříšek, v pavouku na ni čeká světová jednička Iga Šwiateková.

„Myslím, že je to tu asi takový nejlepší možný zápas, co si tady můžu zahrát. S Igou na antuce tady, kde se jí tolik dařilo,“ těší se Bouzková. „Budu se snažit tak nějak navázat na to, co se mi tu dařilo první dvě kola. To je to jediné, co si mohu vzít s sebou do zápasu,“ tuší.

O tom, jaká kvalita bude na druhé straně dvorce, moc dobře ví. „Bude hrát agresivně a bude se dobře pohybovat. Hraje, podobně jako kluci, více naliftované míče. Ale hlavně ten její pohyb,“ promluvila o hlavních zbraních polské hvězdy. „Musím očekávat dlouhé výměny, snažit se z toho vytěžit co nejvíc a taky do toho občas jít. Nějakou příležitost dostanu,“ nepochybuje.

Roland Garros, Paříž (FRA, 53 478 000 EUR, antuka)
2. kolo dvouhry žen 

Jana Fettová (CRO, 135.) – MARIE BOUZKOVÁ (42.) 2:6, 2:6