Nový tenisový pár na scéně! Sinner potvrdil vztah s členkou elitní třicítky

- Marek Bartošík

Jannik Sinner nečelil po prvním kole Roland Garros dotazům pouze na svou tenisovou formu a zdravotní stav, ale i na své soukromí. A hvězdný Ital na tiskové konferenci v rodném jazyce potvrdil, že je zadaný. Jeho přítelkyní není nikdo jiný než ruská tenistka Anna Kalinská.

„Víte, nerad mluvím o svém soukromém životě. Ano, jsem s Annou, ale všechno udržujeme v důvěrnosti. Více neřeknu,“ odpověděl na velmi osobní otázku Jannik Sinner.

Druhý hráč žebříčku fandil své přítelkyni v pondělí během jejího zápasu prvního kola v Paříži proti Francouzce Claře Burelové. Stejně tak Kalinská navštívila utkání Jannika Sinnera proti Christopheru Eubanksovi ze Spojených států amerických.

A Sinner i Kalinská mohli být spokojení, oba totiž postoupili bez ztráty setu do druhého kola antukového grandslamu. Pro ruskou tenistku se jednalo o premiérovou výhru v hlavní soutěži Roland Garros.

Dvaadvacetiletý Sinner patří v Paříži k hlavním adeptům na zisk trofeje. Letos vyhrál na turnajích 29 ze 31 utkání a triumfoval na Australian Open, v Rotterdamu a Miami.

Jeho milá Anna je o tři roky starší. V této sezóně si světová pětadvacítka připsala čtvrtfinálovou účast na Australian Open. Velkým úspěchem bylo pro rodačku z Moskvy také finále na tisícovce v Dubaji.

Sinner s Kalinskou nejsou ani zdaleka jediným slavným párem na tenisovém okruhu. Alex de Minaur randí s Katie Boulterovou, nedávno obnovili po krátké pauze vztah Stefanos Tsitsipas a Paula Badosaová. Kateřina Siniaková chodí už několik let s Tomášem Macháčem a hvězdná Elina Svitolinová se v létě roku 2021 provdala za populárního Gaëla Monfilse.