Djokovič je bez trenéra! Na sítích oznámil rozchod s Ivaniševičem

- Filip Lefenda

Realizační tým světové jedničky Novaka Djokoviče opouští velké jméno. Majitel čtyřiadvaceti grandslamových trofejí se před pár dny dohodl na ukončení spolupráce s Goranem Ivaniševičem. Dvaapadesátiletý Chorvat, jenž je někdejším wimbledonským šampionem, byl jeho trenérem dlouhých pět let. Srbský tenista informaci zveřejnil na svých sociálních sítích.

„Velmi jasně si pamatuji na okamžik, kdy jsem poprvé oslovil Gorana, aby se stal součástí mého týmu. Bylo to v roce 2018. S Mariánem (Vajdou) jsme chtěli někoho, s kým bychom mohli zapracovat na servisu,“ zavzpomínal Djokovič u přiložených snímků na svém Facebooku a Instagramu.

S bývalým druhým tenistou žebříčku a vítězem dvaadvaceti turnajů ATP si plácli před Wimbledonem 2019. „Ve skutečnosti přinesla spolupráce nejen zlepšené podání, ale i spoustu smíchu, zábavy, postů světové jedničky, rekordů a dalších dvanáct grandslamových titulů,“ pokračoval Djokovič.

Nic ale netrvá věčně. „Spolupráci jsme se rozhodli před pár dny ukončit. Naše chemie měla na kurtu lepší i horší chvíle, naše přátelství ale bylo vždy skálopevné,“ ubezpečil Djokovič, jenž je momentálně bez hlavního trenéra.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole)

Rekordman v počtu vyhraných grandslamových trofejí letos na první turnajový vavřín stále čeká. Na Australian Open podlehl v semifinále pozdějšímu šampionovi Janniku Sinnerovi. Další italský protivník mu vystavil stopku pro změnu už ve třetím kole tisícovky v Indian Wells. Djokovič na ní senzačně nestačil na Lucu Nardiho, šťastného poraženého z kvalifikace.

Následně se Djokovič překvapivě odhlásil z druhé březnové tisícovky, která momentálně vrcholí v Miami. Na Floridě přitom v minulosti hned šestkrát triumfoval. Srb dal místo toho přednost přesunu do rodného Bělehradu a přípravě na antukovou část sezony. Jejím tradičním vrcholem bude Roland Garros a Djokoviče na něm v Paříži čeká nelehká obhajoba titulu.