Knutsonová končila zápas v křečích. Šla jsem do toho po hlavě, říká po postupu

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Skoro dvě a půl hodiny bojovala o postup do finálového kola kvalifikace šestadvacetiletá Gabriela Knutsonová. Stejně starou Kypřanku Raluku Georgianu Serbanovou porazila 6:1, 5:7 a 6:1, ale v závěru jí docházely síly a třetí set byl daleko vyrovnanější, než by mohl napovědět výsledek. „Měla jsem křeče do nohou i do ruky a šla jsem na neskutečný risk, ale věřila jsem si a šla jsem do toho po hlavě,“ říkala šťastně po zápase.

Ve dvou dnech absolvovala Knutsonová dva třísetové duely, ten čtvrteční byl ale o poznání náročnější. „Dneska bylo větší vedro a zápas byl delší než včera. Soupeřka byla velmi těžká a jsem moc ráda, že jsem to zvládla a dokázala to v tom třetím setu vybojovat,“ uvedla tenistka, která hraje v Melbourne svůj první grandslam v kariéře.

Kypřanka nedovolila Češce její obvyklou hru, kdy zasypává soupeřku jedním winnerem za druhým. Serbanová se v některých fázích utkání snažila Knutsonové v útočení vyrovnat.

„Serbanová má hodně dobrý servis a hraje hodně solidní údery. Dokáže také velmi dobře měnit hru z levé strany na pravou a zpátky. Když jsem jí zahrála trošku lehčí úder, okamžitě mi ho zabila,“ uznala Knutsonová kvality soupeřky.

Obě hráčky se střetly už loni v říjnu v portugalském Quinta do Lagu. Knutsonová tam nakonec celý turnaj vyhrála a Serbanová ji připravila o jediný set.

„Tehdy jsem to také neskutečně vybojovala, a to jsem byla ještě celkem čerstvá a byl to určitě jednodušší zápas než dneska. Porazit stejnou soupeřku podruhé je mnohem těžší než poprvé. Ona se z minulého utkání ponaučila a šla do toho naplno,“ vyprávěla viditelně unavená hráčka, která má v Česku základnu ve Dvoře Králové.

Zápas ji vyšťavil také po emocionální stránce. „Tečou mi slzy. Teď si dám ledovou vanu a zítra do toho dám všechno,“ dodala bojovně o rozhodujícím boji o postup do hlavní soutěže, v němž se utká se svou protihráčkou z bojů amerických univerzit Ukrajinkou Julií Starodubcevovou.