Demolice! B. Fruhvirtová má v Mexiku na dosah další finále, za tři zápasy ztratila jen sedm her

- Filip Lefenda

Brenda Fruhvirtová natáhla na podniku ITF v mexické Guadalajaře (40 000 USD) svou vítěznou sérii na osm utkání, a to bez jediného ztraceného setu. Slitování neměla šestnáctiletá Češka ani s Gabrielou Leeovou. O dvanáct let starší Rumunku přehrála ve čtvrtfinále za pouhých 55 minut poměrem 6:3, 6:1.

Talentovaná Fruhvirtová brala před dvěma týdny titul v řeckém Heraklionu, když uspěla i ve svém čtrnáctém finále mezi dospělými. K dalšímu má nakročeno tento týden v Guadalajaře, kde ztratila za úvodní tři zápasy v součtu pouhých sedm gemů.

Po výhrách nad Američankami Wiesenfeldovou a Zhuovou nedala česká kometa šanci ani Gabriele Leeové. Fruhvirtová sice ztratila jako první podání a prohrávala 1:3, dokázala ale ihned reagovat rebrejkem. Ve zbylém průběhu zápasu už zkušené protivnici dopřála jen jediný získaný gem.

Ačkoliv se v Mexiku hraje na antuce, nasazená jednička dokázala výrazně těžit ze svého prvního podání. Za celé klání po něm prohrála jen čtyři výměny.

O finále si vítězka šesti letošních titulů zahraje v pátek proti levoruké Rusce Veronice Mirošničenkové, 353. tenistce žebříčku WTA.

W40 Guadalajara City (ženy, MEX, 40 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
BRENDA FRUHVIRTOVÁ (119.) – Gabriela Leeová (ROU, 443.) 6:3, 6:1