VIDEO: Nervydrásající bitvu rozhodlo prasátko Siniakové. Bouzková porážku oplakala

- Jan Vojkůvka

Byla to neskutečná bitva, která se v neděli dopoledne rozhořela v čínském Nan-čchangu mezi dvěma českými tenistkami. Ve finále však mohla uspět jen jedna z nich a šťastnější byla nakonec Kateřina Siniaková, která porazila Marii Bouzkovou po setech 1:6, 7:6(5), 7:6(4). Poslední výměna zápasu však nemohla být pro druhou jmenovanou nešťastnější, když Siniaková využila svůj mečbol prasátkem.

Bouzková měla několikrát vítězství a zisk druhého kariérního titulu na dosah. Ve druhém setu vedla 5:3 a měla v devátém gemu na returnu mečbol, ve třetím setu měla dokonce dva mečboly za stavu 5:4 při vlastním podání. Siniaková ale v kritických okamžicích dokázala všechny šance soupeřky eliminovat a po třech hodinách a 33 minutách si vypracovala svůj první mečbol v zápase během tiebreaku třetí sady.

A poslední míček pro Bouzkovou nemohl dopadnout hůř. V dlouhé výměně od základních čar totiž Siniaková tečovala svým bekhendem pásku, která srazila míček kousek za síť. Její soupeřka chtěla ještě za míčkem vyběhnout, ale usoudila, že je bez šance.

Zatímco jedna se po poslední výměně mohla radovat, druhá začala plakat. V nejdelším finále této sezony, které bylo pro obě enormně vyčerpávající, se jednalo o skutečně krutý závěr zápasu.

Bouzková neplakala pouze po poslední výměně zápasu, kdy se objala se Siniakovou u sítě, ale posléze i během ceremoniálu. „Nevím, jestli dokážu mluvit,“ neudržela Bouzková slzy. „Katka odehrála skvělý zápas, bojovala až do konce. Byla to definice tenisové bitvy. Bolí mě to, ale tobě gratuluji,“ řekla směrem k soupeřce.

„Poslední dva týdny byly úžasné. Nečekala jsem to a mám z toho radost,“ zářila naopak Siniaková během ceremoniálu. „Byl to velmi těžký zápas a je opravdu smutné, že mohla vyhrát jen jedna z nás. Nebylo to fér,“ dodala.