Desátá výhra v řadě a druhý profi titul! Devatenáctiletý Nicod si podmanil řecké Iraklio

- Jan Vojkůvka

Nejlepší období kariéry potvrzuje Jakub Nicod. Devatenáctiletý český tenista podruhé za necelý měsíc získal titul ze singlu na ITF, když po trofeji v rumunském Aradu uspěl také tento týden v Irakliu. V nedělním dopoledním finále tamní patnáctky zvítězil nad domácím Alexandrosem Skorilasem po setech dvakrát 6:2.

Nicod, kterému tento týden patřila 691. pozice ve světovém žebříčku a nacházel se na svém kariérním maximu, prožívá výtečný závěr sezony. Člen TK Sparty Praha, jenž letos strávil drtivou většinu roku na antukových turnajích, na konci září vyhrál turnaj v rumunském Aradu a zvládl následně i nevyzpytatelný přesun na beton.

V řeckém Irakliu na Krétě ztratil tento týden v průběhu singlového turnaje jen dva sety a po tříhodinovém semifinálovém klání s Estoncem Oliverem Ojakaarem si vysloužil možnost vyzvat v nedělním finále domácího Alexandrose Skorilase, s nímž se na dvorci ovšem vůbec nemazal.

Nicod díky brejkům ze třetí a páté hry získal za 39 minut úvodní sadu ve svůj prospěch. Ve druhém dějství vedl 3:0, a i když vzápětí neodvrátil jediný brejkbol protihráče v zápase, tak si zbytek utkání snadno pohlídal a za 76 minut se mohl radovat z druhé trofeje v řadě.

Body za vítězství v Irakliu si Nicod připíše do světového žebříčku až příští pondělí. Díky tomu se posune někam na hranici šesté stovky a výrazně si tak vylepší své kariérní maximum.

M15 Heraklion (muži, GRE, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
JAKUB NICOD (691.) – Alexandros Skorilas (GRE, 772.) 6:2, 6:2