Suverénní jízdy! Bouzková i Siniaková odstartovaly vítězně

- Radek Štohl

Potvrdily roli velkých favoritek, hravě si pohlídaly postup do osmifinále dvouhry. Marie Bouzková (29.) a Kateřina Siniaková (60.) v úvodním kole turnaje kategorie WTA 250 v čínském Nan-čchangu neztratily ani set, nyní se už můžou těšit na své další bitvy.

Bouzková nastoupila proti bývalé 153. singlistce světa Kathince von Deichmannové (306.), které chtěla oplatit šest let starou prohru ze semifinále turnaje kategorie ITF Chiassu. Teď však byla obrovskou favoritkou.

Třetí nasazená Češka shodně v obou sadách strávila na kurtu 31 minut. Hned v úvodním gemu zápasu získala brejk čistou hrou. V prvním setu nečelila jedinému brejkbolu, na returnu využila všechny tři šance.

Skvělý nástup měla i do druhého setu, ve kterém vedla už 4:0. V následné dlouhé hře sice přišla o servis, vzápětí získala rebrejk, po kterém utkání hladce uzavřela.

Za 62 minut slavila postup, v osmifinále se utká s Aminou Anšbovou (424.).

Rychle postoupila i Siniaková
Kateřina Siniaková (60.) navázala na jasné vítězství Marie Bouzkové, na turnaji kategorie WTA 250 v čínském Nan-čchangu bez problémů zvládla úvodní kolo dvouhry. Nenasazená tenistka potvrdila roli velké favoritky, na její raketě po sadách dvakrát 6:3 skončila domácí Jü-chan Wang (-).

Siniaková v prvním setu vedla už 5:1, v závěru sady ztratila podání, za stavu 5:3 však vybojovala třetí brejk. Ve druhém dějství si vypracovala náskok 4:0, vzápětí podruhé neudržela servis, postup si ovšem hladce pohlídala.

V zápase o čtvrtfinále ji čeká sedmička turnaje Varvara Gračovová (45.).

WTA

Jiangxi Open, Nan-čchang (ženy, CHN, 259 303 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (29.) – Kathinka Von Deichmannová (LIE, 306.) 6:1, 6:1
Jü-chan Wang (CHN, -) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (60.) 3:6, 3:6