Krumich předvedl finálovou otočku i s kanárem a slaví v Bulharsku svůj třetí titul

- Petr Sumbal

Martin Krumich (617.) zvládl na turnaji ITF M25 v bulharském Pazardžiku finálové utkání proti Nicholasi Davidu Ionelovi (241.), kterého porazil po setech 4:6, 6:0 a 6:4 a získal tak třetí titul své kariéry. Český tenista se po prohrané první sadě vrátil do utkání prvotřídním způsobem, nasazené jedničce z Rumunska nadělil kanára. Třetí sada už byla mnohem vyrovnanější, i ta ale nakonec putovala na konto českého hráče.

První sada finálového utkání nabídla hned sedm brejků, z toho tři putovaly na konto rumunského hráče, který si tak připsal na své konto úvodní vyhraný set poměrem 6:4. Druhá sada ale nabídla zcela jiný průběh a pro českého fanouška mnohem přívětivější.

Krumich v ní nedal nasazené jedničce žádnou šanci, Ionelovi nemilosrdně nadělil kanára. Český tenista se v tomto setu mohl pyšnit stoprocentní bilancí v proměňování brejkbolů a bylo tak jasné, že o titulu rozhodne třetí set.

Začátek rozhodujícího dějství českému tenistovi nevyšel, hned v prvním gemu přišel o svůj servis. Reagoval sice okamžitým rebrejkem, ovšem poté si opět prohrál servis a brzy tak prohrával 1:3. I z těchto nesnází se ale dokázal vyhrabat a srovnal na 3:3.

V devátém gemu se dvacetiletý český tenista ocitl znovu pod tlakem, při svém podání čelil třem brejkbolům. Všechny ale dokázal odvrátit a poté využil svůj třetí gembol. Co se nepovedlo Ionelovi, to zvládl hned v následujícím gemu Krumich. Za stavu 5:4 prolomil servis soupeře, proměnil třetí mečbol a mohl začít slavit vítězství a svůj třetí titul v kariéře.

Krumich má letos bilanci dvaadvaceti vítězství oproti jedenácti porážkám, všechna utkání odehrál na antuce. Předchozí dva tituly oslavil loni v Praze a letos v Jablonci nad Nisou.

Českého mladíka čeká výrazný posun světovým žebříčkem, v jeho příštím vydání si polepší o 23 bodů a o více než sto pozic. Pohybovat by se měl na začátku šesté stovky.

Favorit Cup 2023, Pazardžik (muži, BUL, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Nicholas David Ionel (ROU, 241.) – MARTIN KRUMICH (617.) 6:4, 0:6, 4:6